Šio modelio gamyba dar nėra patvirtinta, tačiau automobilis gali būti parduodamas jau nuo 2016 m. Jis taptų pigiausiu Q modelių šeimos, kurią sudaro Q7, Q5 ir Q3, nariu. Pranešama, kad tai būtų „Audi“ atsakas į „Mercedes-Benz“ X-klasės projektą, pagal kurį naujas mažas SUV turėtų pasirodyti 2018 m.

„Audi“ atstovai šios informacijos kol kas nekomentuoja.

Pastaruoju metu rinką pasiekia vis daugiau mažų SUV visureigių. Per metus pasirodė „Opel Mokka“, „Renault Captur“ ir „Peugeot 2008“, o „Volkswagen“ ruošia „Taigun“.

„AutoBild“ žiniomis, Q1 kaina turėtų būti apie 20 000 eurų. Modelis kuriamas pagal „Volkswagen Polo“ platformą ir turėtų naudoti „Audi A1“ variklių gamą. Nors tai bus padidinto pravažumo automobilis, jis neturėtų būti siūlomas su visų varančiųjų ratų sistema, rašo „AutoBild“. Be to, žurnalo teigimu, 2018 m. pasirodys ir elektra įkraunama hibridinė Q1 versija.

„IHS Automotive“ prognozuoja, kad metiniai padidinto pravažumo ne prestižinio segmento automobilių pardavimai Europoje išaugs nuo 307 tūkst. šiemet iki daugiau nei 582 tūkst. vnt. 2016 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)