Be įspūdingos išorės, „Q5 Sportback“ taip pat pasižymi naujausiomis technologinėmis naujovėmis, „quattro“ pavara, kuri yra standartinėje automobilio komplektacijoje ir galia, dėl kurios kasdienis vairavimas tampa ypač malonus. Su naujuoju „Q5 Sportback“ galima iš arčiau susipažinti „Audi“ atstovybėse – Moller Auto Keturi žiedai bei Kauno ir Klaipėdos Audi centruose.

„Kiekvienais metais matome didėjančią mūsų Q šeimos modelių paklausą. Q modeliai – Q5 ir Q7 – jau seniai yra vieni perkamiausių. Įdomu ir tai, kad jau maždaug pusė Latvijoje ir Lietuvoje įsigytų kompaktiškų Q3 klientų buvo pasirinkti su „Sportback“ kėbulu. Todėl esame įsitikinę, kad panašaus ar dar didesnio susidomėjimo sulauks ir „Audi“ bestselerio „Q5“ „Sportback“ versija, kuri sujungia praktinius visureigio pranašumus su kupė stiliaus kėbulo dinamika ir sportiška elegancija“, – sako Ilgvars Ļubka, „Audi“ prekės ženklo vadovas Lietuvoje ir Latvijoje.

Visiškai naujas kėbulas

„Audi Q5 Sportback“ yra ryškus automobilis, kaip ir kiti Q šeimos modeliai pasižymintis atletiška išvaizda. Vientisų aštuoniakampių grotelių šonuose yra didelės oro įsiurbimo angos. Ištęsta ir elegantiškai kylanti šoninė briauna pabrėžia ratų arkas ir „quattro“ visų ratų pavarą. Šoninės apatinių durelių dalies apdaila perteikia CUV modelio stabilumą ir tvirtumą. Langų linija į automobilio galą žemėja, o galiniai šoniniai langai yra itin siauri. Statmenas galinis langas ir aukšta galinių buferių linija „Q5 Sportback“ suteikia itin dinamišką ir atletišką išvaizdą.

Dar saugesnis

„Audi“ galima užsisakyti su pažangią skaitmeninę „OLED“ technologiją turinčiais galiniais žibintais. Iš viso pirkėjams siūlomi trijų skirtingų išvaizdų galiniai žibintai, kurių kiekviena modifikacija turi ir dinamines pasisveikinimo ir palydėjimo šviesas. Jei „Audi drive select“ sistemoje pasirenkamas „dynamic“ režimas, žibintai įsižiebia ypatinga sportiška grafika. Taip pat jei iš galo prie stovinčio automobilio arčiau nei per du metrus privažiuoja kitas automobilis, įsižiebia visi apie atstumą perspėjantys „OLED“ žibinto segmentai. Modelį galima rinktis iš 12 skirtingų spalvų ir jis turi daug skirtingų apdailos elementų, apimančių tiek juodo stiliaus paketą, tiek ir viena spalva arba kontrastinėmis spalvomis nudažytą kėbulą.

4,69 m ilgio „Q5 Sportback“ yra septyniais milimetrais ilgesnis už įprastą modelį. Bagažinės skyriaus talpa yra 510 litrų, nulenkus galines sėdynes ji padidėja iki 1480 litrų.

Dar didesnė prošvaisa

Standartinė sportinė pakaba yra standesnė už „Q5“ pakabą, taip užtikrinant dar tikslesnį valdymą. Taip pat „Audi“ galimas su alternatyvia pakaba, turinčią reguliuojamus amortizatorius, arba itin komfortišką pneumatinę pakabą. Ji leidžia iki 60 mm diapazonu reguliuoti automobilio prošvaisą ir 45 milimetrais padidinti standartinę prošvaisą, kai važiuojama blogu keliu. Važiuojant greitai, prošvaisa automatiškai sumažinama 15 milimetrų, taip užtikrinant mažesnį pasipriešinimą ir didesnį efektyvumą, o dėl žemesnio svorio centro pagerinant valdymo savybes.

Skaitmeninis ir intuityvus

Valdymui, ekranui ir multimedijos sistemai „Q5 Sportback“ naudoja tokią pačią naują trečios kartos modulinę „MIB 3“ įrangą, kokią turi ir atnaujintas „Q5“. Geriausioje versijoje ji turi skaitmeninį 12,3 colių „Audi virtual cockpit plus“ ekraną ir projekcinį ekraną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)