Kas gi naujo ir išskirtinio yra tuose Matrix OLED žibintuose? OLED – organiniai šviesą skleidžiantys diodai. Kiekvieną miniatiūrinį OLED šviesos šaltinį sudaro du elektrodai, vienas iš kurių būtinai yra skaidrus. Jie sudaryti iš daugybės plonų organinių puslaidininkių sluoksnių. Paveikus nedidele, maždaug 3-4V nuolatine srove, jie pradeda švytėti. Skleidžiamos šviesos spalva priklauso nuo šviesos šaltinio molekulinės sudėties.

Kitaip, nei mums jau įprasti iš puslaidininkių kristalų sudaryti taškiniai šviesos šaltiniai, naujieji OLED žibintai sudaryti iš plokščių šviesos šaltinių. Jų skleidžiamas šviesos srautas yra neįtikėtinai vienalytiškas, be to galima sklandžiai reguliuoti jo stiprumą. Šie žibintai savo šviesos srautu visiškai nekelia šešėlių, jiems nereikalingi reflektoriai, šviesos spindulio nukreipimo priemonės ar kitokie optiniai komponentai.

Šiems žibintams beveik nereikia ir aušinimo. Dėl šių priežasčių tokie žibintai yra labai lengvi (nes galima atsisakyti didžiosios dalies optinės įrangos) ir energiškai efektyvūs, nes išspinduliuoja labai mažai šilumos.

„Audi“ inžinieriai skelbia, jog pirmiausia OLED technologija bus pritaikyta gaminant stabdžių žibintus ir posūkio signalus. Šiek tiek vėliau „Matrix OLED“ žibintai pakeis šiuo metu labai moderniais laikomus „Audi Matrix LED“ diodinius ir „Audi Matrix Laser“ lazerinius žibintus, t.y., pilnai „apsigyvens” pagrindinių priekinių ir galinių žibintų blokuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)