Audi“ čia ruošiasi parodyti dar niekur neeksponuotą „A3 clubsport quattro“ koncepciją. Tai – S3 sedano pagrindu sukurtas 525 AG pajėgumą išvystantis demonstracinis automobilis.

Serijinio „Audi S3 Sedan“ pagrindu sukurtą koncepcinį automobilį varo galingas 5 cilindrų TFSI jėgos agregatas. Šis tiesioginio įpurškimo motoras su turbina montuojamas į serijinės gamybos „RS Q3“. Demonstraciniame automobilyje sumontuota 525 AG pajėgumo versija. Tad vienam litrui darbinio tūrio tenkanti specifinė galia – 210 AG. Turint galvoje bendrą automobilio svorį, kuris yra 1527 kg, kiekvienai variklio išvystomai arklio galiai tenka po 2,9 kg automobilio svorio.

Šis variklis išvysto iki 600 Nm maksimalų sukimo momentą, kuris pasiekiamas nuo 2300 iki 6000 aps./min. diapazone. Šie įspūdingi parametrai lemia, kad „Audi A3 clubsport quattro concept“, - toks yra pilnas šio demonstracinio automobilio vardas, iš vietos 100 km/val. greitį pasiekia vos per 3,6 sek. ir gali skrieti net 310 km/val. maksimaliu greičiu.

Tačiau tai nėra įprastas serijinis 2.5 TFSI. Jo konstrukcijoje pritaikyta daugybė inžinerinių patobulinimų, didinančių galią, koreguojančių variklio gausmą ir net suteikiančių agregatui įdomesnę, t.y., demonstracinę išvaizdą.

Iš esmės „Audi A3 clubsport quattro concept“ yra ne kas kita, kaip neatpažįstamai „tiuninguotas” „Audi S3 Sedan“. Be abejo, minėtasis S3 – labai galingas ir dinamiškas serijinės gamybos automobilis. Jo pagrindu sukurta „clubsport quattro concept“ demonstracinė modifikacija meta tam tikrą iššūkį automobilių suasmeninimo entuziastams, kviesdama tiuninguoti būtent A3 su sedano kėbulu, nepaisant to, kad tiuningo mėgėjų sluoksniuose populiaresni yra hečbekai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)