JAV ir Kinija yra pagrindinės šio automobilio rinkos, nes jose sedanai yra populiarūs, tačiau „Audi“ siekia pritraukti jaunesnius (30-45 m.) Europos pirkėjus su 4G LTE interneto ryšiu, kuris mašinoje sukuria Wi-Fi prieigos tašką. Ši ypatybė, kuri bus pradėta diegti nuo lapkričio, leis pajusti „Google Earth“ ir „Google Street View“ navigacijos paslaugų teikiamą komfortą, taip pat sužinoti apie eismo spūstis bei naudotis „Facebook“, „Twitter“ programomis ir suteiks galimybę girdėti pranešimus apie gautus elektroninius laiškus bei klausyti muzikos per internetą. Projektų vadovas Stefanas Christas teigė, jog A3 sedanas yra aprūpintas moderniausia technologija visoje gamoje.

„Audi“ tikisi, jog 70% A3 pirkėjų taps lojalūs gamintojui. Produktų ir rinkodaros vadybininkas Heiko Papstas von Ohainas pabrėžė, jog šiuo automobiliu siekiama patraukti pirkėjus, kurie dar nesvarstė apie sedano įsigijimą. Pagal „Audi“ prognozes, sedanas sudarys 40% visų A3 pardavimų.

Pasak vyriausiojo dizainerio Wolfgango Eggerio, A3 sedano dizainas yra tipiško klasikinio trijų dalių modelio ir dviejų durų kupė junginys.

„Audi“ investavo daugiau nei 900 mln. eurų (3,1 mlrd. Lt) į Gyoro gamyklą Vengrijoje, kur sedanas bus gaminamas Europos ir Šiaurės Amerikos rinkoms. Čia taip pat vyksta A3 kabrioleto, „RS3 Sportback“ bei TT automobilių gamyba. Kinijos rinkai A3 sedanas bus gaminamas naujame „Volkswagen“ grupės Foshano fabrike, pietinėje Guangdongo provincijoje. Čia taip pat gaminami A3 hečbekas bei „Volkswagen Golf“.

A3 sedanas Europoje debiutuoja su 1.4 ir 1.8 l. Benzininių ir 2.0 l dyzelinio variklių gam, motorų galia siekia 140-180 AG. Automobiliai su 122 AG 1.4 l benzininiu, o taip pat 105 AG 1.6 l. ir 184 AG 2.0 l dyzeliniu varikliais pasirodys rinkoje iki metų pabaigos kartu su keturiais ratais varomo „Quattro“ versijomis.

Kol kas visos šio modelio versijos bus varomos tik priekiniais ratais. Brangiausia versija bus S3 variantas su 300 AG 2.0 ltr. benzininiu turbininiu varikliu.

LietuvojeAudi A3“ kaina prasideda nuo 80 070 Lt (140 AG 1,4 l. benzininis turbininis variklis). Mažiausias anglies dvideginio išmetimo kiekis siekia 99 g/km (105 AG 1.6 l turbodyzelinis variklis).