Prekybos pradžioje VW akcijos kaina siekė 116,6 euro. Automobilių koncerno akcijų vertė auga antra diena iš eilės: trečiadienį ji buvo pakilusi 4 proc., – tokį akcijų kainos šuolį ekspertai aiškina tuo, kad akcijų paklausa pastebimai padidėjo po 20 proc. akcijų vertės nuosmukio savaitės pradžioje.

VW vadovas M. Winterkornas atsistatydino netrukus po to, kai bendrovei buvo pateikti kaltinimai dėl manipuliacijų JAV reguliavimo institucijų gaunamais išmetamųjų dujų kiekio testų rezultatais. Trečiadienį pareiškime M. Winterkornas nurodė esąs sukrėstas dėl pastarųjų dienų įvykių.

„Koncernui reikalinga nauja pradžia – įskaitant ir personalo sudėtį. Aš atlaisvinu vietą ir atsistatydinu, kad užleisčiau vietą naujiems žmonėms“, – pareiškė M. Winterkornas.

JAV aplinkosaugos agentūra nustatė „Audi A3“, „Jetta“, „Beetle“, „Golf“ ir „Passat“ modeliuose su dviejų litrų darbinio tūrio keturių cilindrų dyzeliniais motorais esančią programinę įrangą, įjungiančią filtrus testų metų, kai buvo nustatomi išmetamųjų dujų rodikliai, ir išjungiančią juos, kai automobiliai veikia įprastu režimu.

Anksčiau buvo pranešta, kad visame pasaulyje apie 11 mln. transporto priemonių testai gali būti suklastoti, o baudos už VW automobilių su vartotojus klaidinančia programine įranga tiekimą, gali siekti 18 mlrd. dolerių. Bendrovė papildomoms išlaidoms dėl skandalo atsidėjo 6,5 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)