Prieš trejus su puse metų debiutavę dabartinės kartos „Maserati Quattroporte“ modeliai pastebimai keičiasi – išorėje jie įgijo daugiau itališko veržlumo, o viduje tapo modernesni ir pažangesni. Naujo dizaino priekinio bamperio apdaila ir variklio grotelės dar labiau paryškina veržlų automobilio priekį ir padeda kelyje sudaryti žemos, tvirtai užimamos pozos įspūdį, tikina gamintojai.

Naujos chromo variklio grotelės su plačiais tarpais kuria erdvinės, skulptūriškos formos pavidalą ir sustiprina „ryklio nosies“ efektą. Už šio apdailos elemento įrengtos naujos automatinės oro sklendės, padedančios reguliuoti į variklio skyrių patenkančio oro srautą ir pagerinančios aerodinaminį koeficientą net 10 procentų.

Tarp kitų šių modelių išorės apdailos patobulinimų – nauja tamsios spalvos slenksčių apdaila ir pakitusios formos šoninio vaizdo veidrodėliai su naujomis techninėms funkcijomis.

Atnaujintų „Maserati Quattroporte“ salono apdailos patobulinimai pirmiausia skirti automobilio ergonomiškumui ir funkcionalumui pagerinti. Pagrindiniai nauji salono elementai – didesnis 8,4 colio įstrižainės didelės raiškos jutiklinis ekranas, naujas dvigubas valdymo ratukas prie pavarų svirties, naujo dizaino klimato kontrolės mygtukai, naujas stalčius telefonui ir kitiems daiktams.

Siekiant kuo geriau integruoti šiuos funkcinius elementus iš naujo buvo sukurta ir centrinės konsolės išvaizda.

Nuo šiol „Maserati Quattroporte“ aprūpinti naujausia multimedijos sistema, kuri turi „Apple CarPlay“ ir „Android Auto“ telefono integracijos galimybes.

Atnaujintas ir pasirenkamas asistavimo funkcijų paketas „Advanced Driver Assistance Systems“, kuriame nuo šiol yra tokios funkcijos kaip adaptyvusis greičio palaikymas su „Stop&Go“ funkcija, eismo linijų stebėsenos funkcija „Lane Departure Warning“, įspėjimo apie gresiantį susidūrimą sistema su automatinio stabdymo funkcija („Forward Collision Warning“, „Advanced Brake Assist“, „Automated Emergency Braking“).

Kaip papildomą šio paketo elementą galima pasirinkti vaizdą aplink automobilį fiksuojančias kameras „Surround View Cameras“. Visi „Maserati Quattroporte“ bus aprūpinti oro taršos davikliu „Air Quality Sensor“, kuris geba analizuoti oro kokybę automobilio išorėje ir apsaugoti saloną nuo užteršto oro bei kenksmingų garų patekimo.

Atnaujintuose modeliuose bus sumontuotas ir naujas elektroninis stovėjimo stabdis.

Atnaujinti „Maserati Quattroporte“ potencialiems pirkėjams ir toliau siūlys rinktis iš įvairius poreikius galinčios patenkinti variklių gamos. Galingiausias šios gamos modelis „Quattroporte GTS“ yra aprūpintas 3.8 litro darbinio tūrio V8 „Ferrari“ gamybos varikliu su dviem turbinomis, išvystančiu 530 AG galią ir 710 Nm maksimalų sukimo momentą.

Maksimalus šio modelio išvystomas greitis siekia 310 km/val., o iki 100 km/val. greičio jis geba įsibėgėti per 4,7 sekundės.

Modeliai „Quattroporte S“ ir „Quattroporte S Q4“ siūlomi su 3 litrų darbinio tūrio V6 „Ferrari“ gamybos varikliais, išvystančiais 410 AG galią ir 550 Nm sukimo momentą. Pirmasis modelis, varomas galiniais ratais iki 100 km/val. greičio įsibėgėja per 5,1 sekundės, antrasis, varomas pažangia keturių ratų sistema, šį greitį pasiekia per 4,9 sekundės. Abiejų modelių išvystomas maksimalus greitis sudaro 286 km/val.

Kai kuriose rinkose „Maserati Quattroporte“ bus siūlomas ir su patobulintu V6 tipo varikliu, kurio galia, palyginti su ankstesniąja versija, išaugusi papildomais 20 AG ir siekia 350 AG. Variklio išvystomas sukimo momentas sudaro 500 Nm.

Tai leidžia 100 km/val. greitį pasiekti per 5,5 sekundės ir išvystyti didesnį 270 km/val. maksimalų greitį.

„Quattroporte Diesel“ komplektuojamas su dyzeliniu 3 litrų darbinio tūrio V6 varikliu, išvystančiu 275 AG galią ir 600 Nm sukimo momentą. Šio modelio maksimalus išvystomas greitis sudaro 252 km/val., įsibėgėjimas iki 100 km/val. siekia 6,4 sekundės.

Visi varikliai komplektuojami su automatine aštuonių laipsnių pavarų dėže ir elektroniniu būdu valdomais „Skyhook“ amortizatoriais. Panaudotos kėbulo ir pakabos detalės iš aliuminio leidžia pasiekti idealų 50:50 santykio svorio paskirstymą tarp ašių.

Kartu su atnaujintais sportiniais sedanais „Maserati“ pristato ir du naujus šių modelių apdailos variantus. Pirmasis „GranLusso“ apdailos variantas išsiskirs aukšto lygio medžiagų kokybę pabrėžiančiais akcentais ir kitais prabangos elementais salone, 20 colių skersmens „Mercurio“ lengvo lydinio ratlankiais.

Tuo metu „GranSport“ apdailos variantas akcentuos sportišką „Quattroporte“ modelių prigimtį ir jų dinamiškumą bei veržlumą, pavyzdžiui, didesni ortakiai priekyje, sportiškumą pabrėžiančios ir išmetimo sistemos antgalius akcentuojančios linijos galinėje dalyje, 21 colio skersmens „Titano“ lengvo lydinio ratlankiai, raudonos spalvos stabdžiai, dinamiškam vairavimo stiliui pritaikytos sėdynės.

Šiuos papildomus apdailos variantus galės užsisakyti modelių su šešių cilindrų varikliais pirkėjai. Galingiausios „Maserati Quattroporte GTS“ versijos pirkėjai bet kurį iš šių naujų apdailos variantų galės pasirinkti kaip standartinę įrangą.

Pirmuosius atnaujintus „Maserati Quattroporte“ bus galima užsisakyti jau nuo šio mėnesio pabaigos. Nuo 2013-ųjų, kai debiutavo dabartinės kartos „Maserati Quattroporte“ modeliai, 72 pasaulio šalyse buvo parduota daugiau kaip 24 tūkst. šių automobilių.

Prieinamiausio gamoje „Maserati Quattroporte Diesel“ modelio kaina Lietuvoje prasideda nuo 99750 eurų įskaitant PVM.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)