Kompanija išsikėlė išties ambicingą tikslą, kad kiekvienas elektromobilis MINI būtų kolektyvinė transporto priemonė. Anot jos, šiuo metu pasaulis juda būtent tokia kryptimi.

Mažyčiai MINI automobiliukai visada buvo vertinami, kaip patogios ir linksmos miesto mašinos. BMW nori išlaikyti šią kryptį, todėl futuristinį dizainą papildė idėja apie dalijimosi sistemą.

„Ateities MINI įkūnija visiškai naują mobilumo formą“ – teigia BMW grupės MINI Dizaino vadovas Andersas Warmingas.

„Ateityje jums nebereikės pirkti savo MINI. Šiuolaikinis gyvenimo ritmas, kai viskas yra skaitmeniška, įgalina pažangų judėjimą, kuo ir ketina pasinaudoti mūsų kompanija“ – teigia MINI atstovas.

Galbūt pagalvosite, kad ši vizija yra gana absurdiška, bet dalijimasis automobiliu tampa vis populiaresniu keliavimo būdu. Vis dėlto, kompanija patikino, jog stengsis, kad kiekviena kelionė naujuoju MINI leistu pasijusti tarsi važiuotumėte nuosavu automobiliu.

Vienas iš netikėčiausių sprendimų, į kurį greičiausiai neatkreipėte dėmesio, yra jo autonomiškumo trūkumas. Drąsu teigti, kad automobilis po 100 metų vis dar bus valdomas žmogaus, tačiau bendrovė mano, kad vairavimas yra svarbus procesas.

Atsižvelgiant į svetainę „Extreme Tech“, autonomiškumo vengimas reiškia, jog reikės didesnio variklio ir naujojo dizaino automobilis bus mažiau erdvus už kitus ateities modelius.

O ką apie šią koncepciją manote jūs? Pasidalinkite savo nuomone komentaruose.