Net ir suvokdami, kad paliktos transporto priemonės slidžiu keliu važiuojantiems vairuotojams kelia pavojų, pėstiesiems užstoja matomumą, pareigūnai savavališkai jų nutempti negali.

Jei automobilis gatvėse paliekamas ten, kur tarp sustojusios transporto priemonės ir ištisinės ženklinimo linijos (bortelio) ne mažesnis kaip 3 metrų atstumas, tada, pasak Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos Eismo priežiūros skyriaus viršininko Virginijaus Mačėno, pareigūnai jokių sankcijų nesiima, kad ir kaip tai gali pykdyti gyventojus.

V.Mačėno teigimu, kol vairuotojas nepažeidžia Kelių eismo taisyklių, automobilis, apsnigtas ar ne, toje vietoje gali nejudinamas stovėti visą mėnesį ir dar ilgiau.

„Jei nėra stovėjimą ribojančių ženklų, paliktos mašinos savininkas nebaudžiamas. Draudžiamose vietose pastatytas transporto priemones patruliai kaipmat nutempia, – pabrėžė pareigūnas. – Tik dėl to, kad apsnigti automobiliai vienoje vietoje stovi visą mėnesį ir piktina miestiečius, vairuotojų bausti negalime.“

Policijos pareigūnai aiškinasi, kaip būtų galima gerinti eismo sąlygas mieste. Panevėžio gatvėse veikiausiai atsiras daugiau sustojimą ir stovėjimą ribojančių ženklų.