Valdžios atstovai, kalbėdami apie galimybes skatinti ekologiškų mašinų pirkimą, turi savo geležinį argumentą: mokestis už taršius automobilius gyventojams būtų per skaudi „pedagogika“.

„Aišku, nėra gerai tokia padėtis, kokia yra. Būtų smagu, jei veiktų sistema, skatinanti žmones pirkti ekologiškesnius automobilius, bet juk visi žinome, kokia šalyje yra ekonominė situacija ir kokia situacija žmonių piniginėse, - teigia aplinkos ministras Valentinas Mazuronis. - Žmonės ne iš gero gyvenimo važinėja 15 metų ir senesniais automobiliais, todėl kažin ar papildomas jų apmokestinimas būtų tikslingas.“

Jis pripažįsta, kad reikia prielaidų atnaujinti automobilių parką, tačiau neslepia ir to, kad tai – sudėtingas uždavinys.

„Teoriniame lygmenyje viskas neblogai, bet praktikoje tą padaryti labai sunku. Ir būtų skaudu žmonėms. Manau, kad šiandieninėje situacijoje bet koks automobilių apmokestinimas, kad ir CO2 kiekio pagrindu, yra nelabai realu“, - „Vakarų ekspresui“ sakė V. Mazuronis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)