„Extra Terrestrial Vehicle“, arba sutrumpintai ETV pavadintas automobilis parduodamas už 75 tūkst. svarų sterlingų (apie 323 tūkst. Lt), t.y. maždaug tiek pat, kiek užtektų nusipirkti ir „Porsche 911”.

„Šis automobilis sukurtas žmogui, kuris yra turėjęs visokio tipo mašinų ir vis dar ieško kažko kitokio. Esu pagaminęs daugiau nei 100 įvairių automobilių ir šis yra geriausias iš geriausių, jeigu kabėsime apie išvaizdą ir patikimumą“, – sakė M. Vetteris.

Futuristinis ratuotis sukurtas pagal neįvardijamą „Chevrolet“ modelį, tačiau nėra panašus į nė vieną kitą mašiną visame pasaulyje. ETV automobilis turi į viršų atsidarančias duris, kurios valdomos nuotoliniu būdu, taip pat įdiegtos dvi vaizdo kameros, kurios palengvina manevravimą. Variklio skyriuje sumontuotas 2.0 l turbininis agregatas, generuojantis 270 AG.

„Nebuvau pasiruošęs sulaukti tiek dėmesio. Galiu pasakyti, kad žmonės ETV fotografuoja penkis kartus daugiau negu superautomobilį. Jeigu galvojate, kad „Bugatti Veyron“ gauna daug dėmesio, su teigiama energiją spinduliuojančiu ETV būkite pasiruošę naujiems potyriams“, – tvirtino M. Vetteris.

Amerikietis jau yra pagaminęs septynis ETV automobilius ir vienas jų eksponuojamas „London Motor“ muziejuje Middlesexe.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)