Nors tarp konkurso laureatų pateko „Nissan Leaf“ ir „Chevrolet Volt“ jėgainės, rinkimų rezultatai rodo, kad šiemet ekonomiškumas ir draugiškumas gamtai nebuvo svarbiausi kriterijai, kuriais rėmėsi komisija.

„Šių metų geriausių variklių sąraše kiekvienas ras kažką sau tinkamo. Dar niekada šis sąrašas nebuvo toks įvairiapusis“, – sakė „Ward’s AutoWorld“ žurnalo vyriausiasis redaktorius Drew Winteris.

Bandymai vyko įprastomis važiavimo sąlygomis, o ekspertai variklius vertino atsižvelgiant į jų galią, technologijas, ekonomiją, skleidžiamą triukšmą ir kitus lyginamuosius duomenis.

„Ward’s 10 Best Engines“ konkurso laureatai:

- 3.0 l TFSI DOHC V-6 („Audi S4“)
- 3.0 l N55 DOHC I-6 (BMW 335i)
- 1.6 l DOHC I-4 („Mini Cooper S“)
- 3.6 l DOHC V-6 („Dodge Avenger“)
- 5.0 l DOHC V-8 („Ford Mustang GT“)
- 1.4 l DOHC I-4/ 111 kW („Chevrolet Volt“)
- 5.0 l DOHC V-8 („Hyundai Genesis“)
- 80 kW AC („Nissan Leaf“)
- 2.0 l DOHC I-4 („Volkswagen Jetta TDI“)
- 3.0 l DOHC I-6 („Volvo S60“)

Tradiciniuose rinkimuose gali dalyvauti varikliai, montuojami į Amerikoje parduodamus automobilius, kainuojančius ne daugiau nei 55 tūkst. JAV dolerių. Be to, automobiliai su konkurse dalyvaujančiais varikliai turi būti pradėti pardavinėti ne vėliau nei per pirmąjį 2011 m. ketvirtį.

Geriausių JAV variklių apdovanojimai vyks kitų metų sausio 12 d., Šiaurės Amerikos automobilių parodos Detroite metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją