„Tai nėra specialus užsakymas, tai yra serijiniai numeriai, kuriuos gali įsigyti bet kuris. Kai gauname naujos serijos partiją, žmogus, atėjęs į mūsų įmonę, gali išsirinkti iš mūsų turimų sąrašo“, – paaiškino valstybės įmonės „Regitra“ Klaipėdos padalinio vadovas Saulius Budinas.

Greičiausiai išgraibstomi tris skaičius 9 turintieji – jie populiariausi Lietuvoje.

„Populiarūs yra ir trys septynetukai. Mėgstami trys penketukai. Na, žinoma, visi dar serga 007 „manija“, – kalbėjo S. Budinas.

O štai po 500 litų anksčiau siūlyti įsigyti numeriai, kuriuose yra kelių šešetukų kombinacijos, tiek užsigulėjo „Regitros“ sandėliuose, kad juos teko parduoti įprastine tvarka.

Jei vairuotojui nepatinka registracijos numeriai, kurie jam pakliūva atsitiktinai arba juos atrenka kompiuteris, jis gali susimokėti šimtą litų ir pasirinkti numerius iš bendros serijos.

Taip pat pastebėta, kad skaičių 5 ypač pamėgo „Subaru“ markės automobilių savininkai. O BMW markės automobilių savininkai ieško numerių, kurie sutaptų su variklio darbinio tūrio parametrais. Jei penktos serijos BMW automobilio variklis 2.5 litro, ieškoma numerių su skaičiais 525. Septintos serijos BMW su 3 litrų varikliu dažnai ženklinamas numeriais, kuriuose yra skaičiai 730.