Jeigu jums atrodo, kad tokios vasaros pramogos kainuoja per brangiai, turbūt dairotės į naujus ir apynaujus automobilius. Jei grįžtume 15–20 metų atgal, kabrioleto kėbulą turintis automobilis buvo retas reiškinys tiek mūsų šalies keliuose, tiek skelbimų portaluose. Dabar situacija jau yra stipriai pasikeitusi. Vien šiuo metu Autoplius.lt portale galima rasti daugiau nei 240 skelbimų, kurių kiekviename rasite po kabrioletą, kainuojantį ne daugiau, kaip 5000 eurų.

Šiame straipsnyje Autoplius.lt išskiria 5 geriausią kainos ir kokybės santykį turinčius kabrioletus, kuriuos galėtumėte įsigyti jau dabar.

Audi A4

Mokant nuo 2500 iki 5000 eurų Autoplius.lt portale galima įsigyti 2003 – 2007 metų gamybos „Audi A4“ su kabrioleto kėbulu. Turint omenyje, kad už šią sumą perkamas beveik 20 metų sulaukęs, tačiau premium klasės automobilis – prašoma suma yra gan sąžininga. Skelbimuose šiuo metu galima rasti modelių su 2 l darbinio tūrio benzininiu bei 2.5 l darbinio tūrio dyzeliniu varikliais. Galia šiuose modeliuose prasideda nuo 103 kW ir kyla aukštyn, tad galima bus ne tik mėgautis vėju plaukuose, tačiau ir važiuoti šiek tiek smagiau. Ko gero didžiausia šio modelio problema ta, kad jo stogas ne kietas, o minkštas. Tai sudarys nepatogumų, jei norėsite jį eksploatuoti ir šaltuoju sezonu. Taip pat – 2 l darbinio tūrio benzininis variklis labai rajus, o 2.5 l darbinio tūrio dyzelis – ne itin patikimas.

Audi A4

Mini Cooper

Antrasis ir bene pats stilingiausias sąrašo dalyvis – „Mini Cooper“. Autoplius.lt portale šiuo metu galima rasti tokių modelių tiek su automatine, tiek su mechanine pavarų dėžėmis. Tačiau vienintelis pardavėjų siūlomas variklis – 1.6 l darbinio tūrio benzinas. O pastarasis ima išties nemažai kuro. „Mini Cooper“ patiks tiems, kas mėgsta stabilų ir paklusnų važiavimą, o vingiuotą ir ilgesnį kelią link kelionės tikslo visuomet pasirenka vietoje automagistralės. Tai – vairuotojui sukurtas automobilis. O stogo nebuvimas virš galvos tik sustiprins tą kokybiško vairavimo jausmą. Jei mėgstate komfortą ir norite važiuoti taupiai – „Mini“ jums netiks, todėl iš karto galite persikelti prie sekančio šio sąrašo dalyvio.

Mini Cooper

Volkswagen Golf

Trečiasis ir ko gero iš viso sąrašo dažniausiai keliuose pastebimas kabrioletas – „Volkswagen Golf“. Šių modelių kainos prasideda vos nuo 1.200 eurų ir kyla iki maždaug 4500 eurų ribos. Variklių pasirinkimas gan platus. Yra tiek dyzelių, tiek benzinų, o darbinis tūris svyruoja nuo 1,6 l iki 1,9 l darbinio tūrio. Šis kabrioletas galėtų būti pirmos kartos modelis, trečios kartos modelis, arba vadinamas „3.5“. Primestasis pavadinimas yra gan keistas, tačiau ne veltui. Tam yra pagrindimas. Jei pažiūrėsite į automobilį iš priekio, pamatysite tokį patį vaizdą, kaip žiūrėdami į bet kokį ketvirtos kartos „Golf“. Tačiau jei apeisite iš galo – pamatysite trečios kartos „Golf“ lempas.

Atsisėdus į vidų rankas uždėsite ant „Golf 4“ vairo, tačiau visa centrinė konsolė tokia pati, kaip „Golf 3“. Gal tai ir skamba kiek linksmai, tačiau niūriąją šio modelio pusę Autoplius.lt portalui atskleidė tokio modelio savininkas. Nors „Golf“ yra populiarus modelis ir dažniausiai jam detalių galima rasti daug – su „3.5“ kabrioleto versija viskas kitaip. Pavyzdžiui, jei jums tektų keisti priekinį automobilio sparną, negalėsite jo uždėti nei nuo trečios, nei nuo ketvirtos kartos „Golf“. Mat sparno dydis toks, kaip trečios kartos „Golf“, o detalės išpjova ties priekiniais žibintais – kaip ketvirtos kartos. Taip yra ne su visomis šio modelio dalimis, tačiau sparnai - toli gražu ne vienintelė tokia vieta.

Nepaisant detalių trūkumo problemos, automobilis labai smagus ir vasariškas, o važinėti juo mieste ypač patogu. Juk „Golf“ tam ir buvo sukurtas.

Volkswagen Golf

Peugeot 206

Mažiausias ir bene pigiausias Autoplius.lt kabrioletų sąrašo dalyvis – „Peugeot 206“. Tai – Lietuvoje kažkada buvęs ypač populiarus miesto hečbekas. Šio mažylio kainos portale startuoja nuo 900 eurų ir kyla vos iki 2500 eurų už raudoną, 2006 metais pagamintą „Peugeot“. Galima rasti tiek 1,6 l tiek 2,0 l darbinio tūrio variklius turinčių modelių. Blogos naujienos ieškantiems kabrioleto su automatine pavarų dėže – visi modeliai bus varomi benzinu ir turės tik mechanines dėžes. Tačiau prieš kitus sąrašo dalyvius „Peugeot 206“ turi ir pranašumą. Tai vienintelis iš šiandien aptariamų kabrioletų, turintis kietą stogą. Vadinasi, jį galima patogiai eksploatuoti tiek vasarą, tiek žiemą.

Peugeot 206

Mazda MX-5

Na, o vyšnia ant torto šiandien – „Mazda MX-5“. Automobilis išsiskiria net keliais dalykais. Visų pirma, tai modelis, kuris turi tik kabrioleto kėbulą. Jokio kito rinkoje nerasite. Antra – tai ypač gerai valdomas automobilis, kuris dažnai yra perkamas net ne dėl kabrioleto kėbulo ir malonių vasaros kelionių, o dėl savo išskirtinių galimybių trasoje ir aukšto paklusnumo lygio. Prie to puikiai prisideda ir galiniai varantys ratai. Dabar didelės dalies šių „MX-5“ modelių jau net nebėra gyvų, todėl tikėtina, kad nusipirkus „Mazda MX-5“ ir ją teisingai prižiūrint, pinigų neprarasite. Pagrindinis modelio minusas lyginant su aukščiau išvardintais konkurentais – automobilis turi tik 2 sėdimas vietas.

Modelių, kuriuos galima nusipirkti mokant iki 5000 eurų metai svyruoja nuo 1997 iki 2008. Galia – nuo 110 iki 163 AG.

Mazda MX-5

Autoplius.lt išskyrė būtent šiuos automobilius dėl jų kainos ir kokybės santykio. Tačiau jų galima rasti dar daugiau. Pirmos serijos BMW, „Opel Astra“, „Volkswagen EOS“, „Renault Megane“ ar „Ford Focus“ – kabrioletų mūsų rinkoje net ir už nedidelę sumą yra labai daug. Reikia tik išsirinkti tą, kuris atitiks jūsų poreikius, norus ir galimybes. O išsirinkti visuomet padės Autoplius.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją