Pernai „Victoria Secret“ įkūrėjas Lesas Wexneris už beveik 15 milijonų eurų nusipirko šį automobilį. Tai turbūt rečiausias ir vienas brangiausių visų laikų „Ferrari“ modelis, vienas iš penkių pagamintų „Ferrari 375 Plus“, iš kurių iki šių dienų išliko tik keturi. Vienas iš jų priklauso Ralphui Laurenui, kitas – saldainių milijardieriui Giorgio Perfetti.

Automobilio, dėl kurio ginčijamasi teismuose, istorija yra labai intriguojanti. Paskutinis šio automobilio savininkas, dėl kurio nesiginčijama buvo „Kleenex“ servetėlių magnatas Jimas Kimberly. Vėliau šį „Ferrari 375 Plus“ apgadintu kėbulu jis pardavė amerikiečiui menininkui Karlui Kleve'ui. Vėliau prasideda įdomybės. Sakoma, kad tas automobilis buvo laikomas užrakintas trisdešimt metų, tačiau tarp 1985-1989 metų buvo pavogtas.

Po kurio laiko automobilis ar bent jau jo kėbulas atsirado Antverpene, jis priklausė kažkokiam Belgijos verslininkui. Belgijos muitinė užginčijo automobilio registravimą, nes iki to laiko jo jau buvo pasigedęs amerikietis savininkas ir buvo paskelbta automobilio paieška. Tačiau belgai kažkaip susitarė ir automobilis visgi buvo legalizuotas.

Vėliau jis buvo parduotas kitam belgui, buvusiam lenktynininkui ir „Ferrari“ automobilių pardavėjui Jacquesui Swatersui. Nežinodamas, kad šis automobilis yra ginčijamas, buvęs lenktynininkas paaukojo galybę laiko ir pinigų ir restauravo retenybę. Prieš 16 metų Karlas Kleve'as pagal automobilio kėbulo numerį jį identifikavo ir įrodė, kad jis yra tikrasis šios retenybės savininkas. Tačiau J. Swatersui sutiko sumokėti kiek daugiau nei pusę milijono dolerių, kad galėtų automobilį pasilikti.

Po kurio laiko automobilio buvęs ir esamas savininkai pasimirė ir prasidėjo teisminiai ginčai – susipešė paveldėtojų vaikai. Belgai apkaltino amerikiečius, kad pastarieji po pirkimo sandorio nuslėpė ir pasisavino kai kurias originalias šio reto automobilio detales. Teismas gavo ir dar du kitų buvusių savininkų, kurie pretenduoja į dalį šio automobilio, ieškinius. Vienas Amerikoje, kitas – Šveicarijoje.

Prieš dvejus metus teismas nutarė automobilį parduoti aukcione ir padalinti paveldėtojams gautus pinigus. Čia prasideda „Victoria Secret“ sukūrusio milijardieriaus L. Wexnerio neramios dienos.

Dabar jau L. Wexneris padavė į teismą aukciono namus „Bonhams“, kurie, anot turtuolio, neįspėjo jo, kad dėl šio automobilio vyksta teismo procesai, pareikalavo kompensuoti moralinius nuostolius. O aukciono namai padavė į teismą vieną iš Kleve dukterų, už tai, kad nesilaikė susitarimo dėl pardavimo sąlygų. Tuo pat metu aukcionas padavė į teismą dar vieną Paragvajaus gyventoją, kuris likus trims dienoms iki aukciono atsiuntė raštą, kad jis yra tikrasis retojo „Ferrari“ savininkas. Mat „Bohmans“ aukcionas kažkodėl sumokėjo du milijonus šiam apsišaukėliui, dėl to, kad jis negriautų jau paskelbto aukciono ir nesužlugdytų viso proceso.

Dabar visa ši krūva ieškinių suplaukė į aukščiausiąjį teismą Londone, kad vienas teisėjas aiškintųsi visas šias peripetijas. Tikimasi, kad iki rudens byla bus išspręsta, tačiau, atsižvelgiant į gausybę įvairiausio plauko ieškovų ir atsakovų, išsimėčiusių po visą pasaulį, jos nagrinėjimas gali ir užsitęsti.

„Piko minutės“ transliuojamos pirmadieniais – ketvirtadieniais 7.20 val.