„Šimtas metų automobilių gamintojui – labai daug, mažai kas gali pasigirti tokia sukaktimi. „Bentley“ ją paminės pristatydamas unikalius, išskirtinius automobilius. Tai sportiškas „Centenary“, greičiausias pasaulio SUV „Bentayga Speed“, naujasis „Continental GT Convertible“ ir kiti modeliai, kuriuos jau greitai išvysime ir Lietuvoje“, – teigė „Bentley“ vadovė Lietuvoje Evelina Avina.

Greičiausias pasaulio SUV

Automobilyje įmontuotas W12 variklis pasiekia 635 AG. „Bentayga Speed“ pasiekia didžiausią 306 km/val. greitį, o iki 100 km/val. įsibėgėja per 3,9 sek.

Kaip ir kiti „Bentley“ modeliai, taip ir šis yra suprojektuotas bei rankomis sukurtas Didžiojoje Britanijoje, Kru gamykloje. Jis pratęsia pačių greičiausių „Speed“ modelių tradiciją, prasidėjusią 2007 m. su „Continental GT“, ir pakelia „Bentayga“ į naują našumo lygį. „Bentley“ SUV pernai pagerino serijinės gamybos visureigių rekordą prestižinėse „Pikes Peak“ kalnų lenktynėse.

Automobilio išorė atrodo sportiška ir vientisa – tokį efektą sukuria kėbulo spalva nudažyti slenksčiai bei galinis virš stiklo sumontuotas oro aptakas. „Bentayga Speed“ interjere – harmoningas spalvų derinys bei pirmą kartą šiame SUV panaudota „Alcantara“ apdaila.

Kaip ir kiti „Bentayga“ modeliai, visais ratais varomas „Speed“ turi elektroninį diferencialų blokatorių bei keturis dinamiško važiavimo režimus.

Naujasis „Continental GT Convertible“

Ženevos parodoje pirmą kartą pristatomas ir naujasis „Bentley Continental GT Convertible“. Stiliumi ir technologijomis jis primena neseniai debiutavusį „Continental GT“ modelį, tačiau nuspaudus vos vieną mygtuką jis gali tapti kabrioletu, užtikrinančiu superautomobilio našumą.

Po „Continental GT Convertible“ variklio gaubtu sumontuotas 6 litrų darbinio tūrio „Bentley“ 12 cilindrų motoras, užtikrinantis įspūdingus parametrus: „Grand tourer“ kabrioletas 100 km/val. greitį pasiekia per 3,7 sek. bei gali įsibėgėti iki 333 km/val.

Pagarba įkūrėjui

Klientams, kuriems „Bentley“ siūlomų konfigūravimo galimybių negana ir jie nori turėti visiškai unikalų modelį, duris atveria „Mulliner“ specialistai. Specialiai šimtmečio proga Ženevoje pristatomas „Mulsanne W. O. Edition by Mulliner“, kuris vėliau keliaus ir į kitas pasaulines parodas. Tai išpuoselėtas automobilis, kuriame vietą rado ir asmeninio „Bentley“ įkūrėjo Walterio Oweno 1930-aisiais pagaminto „8 Litre“ modelio alkūninio veleno dalis.

Šie automobiliai – išskirtinė proga pagerbti „Bentley“ įmonės įkūrėją. „Mulliner“ inžinieriai originalųjį alkūninį veleną supjaustė į 100 lygių dalių ir kiekvieną jų įmontavo į tarpą tarp galinių „Mulsanne W. O. Edition by Mulliner“ sėdynių. Tai sufleruoja ir šių išskirtinių automobilių skaičių – jų bus pagaminta tik 100.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)