Bandymai vyko įprastomis važiavimo sąlygomis, o ekspertai variklius vertino atsižvelgiant į jų galią, technologijas, ekonomiją, skleidžiamą triukšmą ir kitus lyginamuosius duomenis.

Šiemet į geriausiųjų dešimtuką pateko penki 4 cilindrų varikliai, tačiau tai nėra rinkimų rekordas – pernai tarp geriausiųjų buvo 6 tokie varikliai. Įdomu tai, kad trečius metus į dešimtuką patenka „Audi“ automobiliuose montuojamas V6, 3.0 l variklis, anksčiau buvęs siūlomas S4, o nuo šių metų – ir A6 modelyje. Pabrėžiama, kad tai universalus agregatas, taip pat naudojamas ir „Audi A7“, Q7 bei „Porsche“ ir „Volkswagen“ automobiliuose.

„Ward’s 10 Best Engines“ konkurso laureatai:

- 3.0 l TFSI Supercharged DOHC V-6 („Audi A6“)
- 2.0 l N20 Turbocharged DOHC I-4 („BMW Z4“/528i)
- 3.0 l N55 Turbocharged DOHC I-6 („BMW 335i coupe“)
- 3.6 l Pentastar DOHC V-6 („Chrysler 300S“ / „Jeep Wrangler“)
- 2.0 l EcoBoost DOHC I-4 („Ford Edge“)
- 5.0 l DOHC V-8 („Ford Mustang Boss 302“)
- 2.0 l Turbocharged DOHC I-4 („Buick Regal GS“)
- 1.6 l DOHC I-4 („Hyundai Accent“ / „Kia Soul“)
- 2.0 l Skyactiv DOHC I-4 („Mazda3“)
- 3.5 l DOHC V-6 HEV („Infiniti M35h“)

Tradiciniuose rinkimuose gali dalyvauti varikliai, montuojami į Amerikoje parduodamus automobilius, kainuojančius ne daugiau nei 55 tūkst. JAV dolerių. Be to, automobiliai su konkurse dalyvaujančiais varikliai turi būti pradėti pardavinėti ne vėliau nei per pirmąjį 2012 m. ketvirtį.

Geriausių JAV variklių apdovanojimai vyks kitų metų sausio 11 d., Šiaurės Amerikos automobilių parodos Detroite metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją