Natūralu, kad važiuojant šimtus kilometrų, lenktynininkų laukia dešimtys ratų trasoje. Tačiau važiuojant 10-ąjį lenktynių ratą, Paulas Menardas susidūrė su Mattu DiBenedetto. P. Menardas, kaip paaiškėjo vėliau, kovojo dėl penktos pozicijos ir stumtelėjo savo varžovą. Vargu ar jis tikėjosi, kad stumtelėjimas gali pasibaigti masine avarija.

Mat po P. Menardo veiksmo, abu automobiliai ėmė suktis ir užblokavo kelią dešimtims iš paskos važiuojančių lenktynininkų. Tai, kas dėjosi lenktynių bolidams trankantis vieniems į kitus, priminė milžinišką žiežirbų spiečių.

Lenktynės po avarijos buvo sustabdytos 25-ioms minutėms, o dėl avarijos jas paliko 21 lenktynininkas.

„Tai buvo mano kaltė, sudaužiau daugybę automobilių ir dėl to jaučiuosi kaltas“, – vėliau prisipažino P. Menardas.

Laimei, šioje avarijoje lenktynininkai išvengė bet kokių sužalojimų. Visgi kur kas geriau nei žodžiai, apie „Daytona 500“ trasoje įvykusią avariją pasakoja kamerų užfiksuoti vaizdai.

Lenktynes išsisukęs nuo avarijos laimėjo Denny Hamlinas. Tai jo antroji pergalė šiose lenktynėse per pastaruosius ketverius metus. Iš viso lenktynes baigė 14 automobilių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)