Beveik viso dvi dienas trukusio „Halls Winter Rally“ metu R. Kvaraciejus važiavo per V. Švedo keliamus dulkių debesis – antras. Iki ralio pabaigos likus 4 etapams, po techninių V. Švedo problemų, R. Kvaraciejus tapo lenktynių lyderiu. Tačiau atsipūsti lenktynininkas neturėjo kada.

Jam į nugarą šnopavo R. Čapkauskas, atsilikinėjęs tik keturiomis sekundėmis. R. Kvaraciejus susikaupė, laimėjo du etapus iš eilės ir padidino savo persvarą iki 7,4 sekundės. Persvara vienam trumpam greičio ruožui – bereikšmė. Viena prakirsta padanga, nuvažiavimas nuo kelio, klaida ir, net galbūt sulėtintas tempas, galėjo kainuoti R. Kvaraciejui pergalę.

Paskutiniame, 14-ame greičio ruože R. Čapkauskas spaudė greičio pedalą iš visų jėgų ir finišavo greičiau, tačiau atkovotų 3 sekundžių neužteko.

R. Kvaraciejus į viršų kėlė pirmojo šį sezono Lietuvos atvirojo čempionato nugalėtojo trofėjų, tačiau sklido kalbos, kad Rokui Lietuvos čempionatas tėra treniruotė, o visi didžiausi sezono tikslai laukia Latvijoje.

Kitą savaitę R. Kvaraciejus dalyvaus dviejuose Latvijos čempionato etapuose. Tačiau lenktynininkas neigė kalbas, kad jau yra susikoncentravęs į jį.

„Atvažiavome su ta mintimi, kad važiuosime saugiai, o atsiradus galimybei, kovosime dėl vietos tarp trijų stipriausių“, – sakė sportininkas.

R. Kvaraciejui Latvijos čempionate nedaug ką ir liko įrodyti. Per penkerius metus, kai sėdi prie ralio automobilio vairo, kaimyninės šalies čempionatą jis laimėjo du kartus.

„Praėjusiais metais prioritetinis čempionatas buvo Latvijos. Tapome čempionais. Negaliu pasigirti, kad esu Lietuvos čempionas, tad dabar prioritetai yra Lietuvoje“, – paprastai dėstė R. Kvaraciejus.

Planas finišuoti ant nugalėtojų pakylos lenktynininkui klostėsi visų varžybų metu. Bet toliau antros vietos, V. Švedui demonstruojant puikų tempą, buvo toli.

„Taip susiklostė, kad realiai kovojome dėl antros vietos, bet V. Švedui labai nepasisekė ir viskas pasikėlė“, – sakė sportininkas.

Iškritus lyderiui, R. Kvaraciejui niekas pergalės ant lėkštutės nedovanojo. Poziciją reikėjo apginti nuo patyrusio R. Čapkausko. Žavu, kad sportininkas džiaugėsi ne tik nugalėtojo titulu, pergale, bet ir pačiomis lenktynėmis: „Kova su R. Čapkausku tikrai sukėlė papildomo azarto ir manau, kad vienas kitu dėl to esame patenkinti“.

Taip pat dalyvavote ralyje? Kviečiame siųsti nuotraukas iš DELFI greičio ruožo ir dalyvauti konkurse!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)