Ignalina pirmam žiemos taurės ralio etapui pasirinkta neatsitiktinai – šis miestas, turintis tiek lygumų, tiek kalnų slidinėjimo trasas vadinamas Lietuvos žiemos sporto sostine. Šį pavadinimą puikiai papildo ir tai, kad būtent šiame Lietuvos pakraštyje dažniausiai galima rasti sniego, o jau dabar čia matuojamas didesnis nei 20 centimetrų įšalas. Šie kriterijai yra būtini tinkamam žiemos raliui.

Organizatoriai pasakoja, kad šis renginys išskirtinis dar ir tuo, kad ralio gerbėjai turės galimybę pamatyti atnaujintus ir naujam Lietuvos automobilių ralio čempionato sezonui paruoštus automobilius. Nematyta naujovė bus ir pirmą kartą Lietuvos klasikiniame ralyje atsiradusi motobagių klasė. Iki šiol Lietuvoje tik ralio reido varžybose matyti ir itin smarkiai populiarėjantys motobagiai dabar turės progą varžytis klasikinio ralio trasose.

Kas nerizikuoja – tas neraliuoja

Paklausti apie tai, kodėl ryžosi organizuoti šį renginį ir ar nepabūgo lietuviškos žiemos orų permainų organizatoriai sakė, kad minčių buvo visokių, bet noras lenktyniauti buvo didesnis.

„Datas pradėjome dėlioti gruodžio mėnesį, kai pas mus atėjo ankstyva žiema, aplink buvo balta ir mes buvome ramūs. Tuomet, atėjus sausio pirmajai ir tuo pačiu atšilimui, visur Lietuvoje buvo pakankamai žalia, bet Ignalinoje vis dar buvo galima rasti sniego – tuo ir išskirtinė Ignalina. Šiuo metu įšalas tame krašte, pagal oficialius duomenis, siekia 17-22 centimetrus. Taigi, šiek tiek paanalizavę duomenis, drąsos organizuoti įgavome“, – kalbėjo ralio organizatorius Aurimas Eidžiūnas.

Organizatorius taip pat pasakojo, kad trasos jau dabar yra sukaustytos ledo ir apsnigusios, o prognozės žada, kad ralio metu bus taip pat: „Kas nerizikuoja – tas neraliuoja. Iš tikrųjų drąsos surengti Lietuvos ralio čempionato etapą šį kartą mums pritrūko, bet nepažadame, kad to nepadarysime ateityje.“

Kadangi šis ralis tai pirmasis taurės, kurią sudaro trys etapai, renginys ir nėra Lietuvos automobilių ralio čempionato dalis, greičio ruožų ilgis taip pat bus mažesnis – per vieną dieną dalyviai turės įveikti 55-60 sportinių kilometrų. Pirmieji dalyviai iš pagrindinės miesto aikštės išvažiuos 13 valandą, o prie pirmojo ruožo starto stos 13 val 20 min. Tikslūs laikai bei trasų žemėlapiai bus paskelbti kitą savaitę organizatorių internetiniame puslapyje.

Ralio organizatoriai Tadas Balaišis (Visagino automobilių ir motociklų sporto klubas) bei A. Eidžiūnas (8000 RPM Motorsport) sako, kad renginys bus įdomus ne tik sportininkams – žiūrovų lauks tikėtina daugiau nei 40 dalyvių, kurie lenktyniaus vaizdingomis Ignalinos, Kazitiškio, Ceikinių seniūnijų apylinkėmis (maždaug 1,5 km ruožas pasieks ir Vidiškių seniūniją). Paskutiniai važiavimai vyks vakare, todėl žiūrovai bus kviečiami stebėti dalyvius naktiniuose greičio ruožuose. Šventiniai apdovanojimai Laisvės aikštėje planuojami 20 valandą. Renginys žiūrovams nemokamas. Taip pat organizatoriai primygtinai prašo dalyvių laikytis visų saugumo reikalavimų bei klausyti trasas saugančių pareigūnų nurodymų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją