41 metų lenktynininkas, 1997 m. tapęs Suomijos čempionu, per savo karjerą WRC lenktynėse gynė net kelių gamyklinių komandų garbę. T. Gardemeisteris WRC etape ant garbės pakylos pirmą kartą kopė 1999 m. Naujojoje Zelandijoje, tada jis vairavo „Seat Cordoba WRC“. Sėkmingiausiu galima vadinti 2005 m. sezoną, kai jis užėmė 4-ą vietą: „BP Ford World Rally Team“ tada gynęs suomis iš viso per metus surinko 58 taškus, o Monte Karlo, Graikijos ir Prancūzijos etapuose buvo antras.

Be to, sportininkas dar gynė gamyklinių „Mitsubishi“, „Škoda“ ir „Suzuki“ komandų garbę. 2010 metais lenktynininkas paskutinį kartą dalyvavo WRC etapuose, o po to dar mėgino jėgas IRC varžybose.

Šiemet T. Gardemeisteris – dažnesnis svečias ir Baltijos šalyse. Jo pagrindinis rūpestis – dviejų jaunosios kartos lenktynininkų treniravimas, ugdymas ir komandos vadyba. Todėl Kelmės centre bus galima iš arti pamatyti, kaip atrodo rimčiausių pasaulyje ralio lenktynių komandų mobilusis biuras ir servisas – T. Gardemeisteris ralyje „Žemaitija“ globos 15-metį Kalle Rovanperą, o antrasis ralio garsenybės globojamas ekipažas – tai švedai Pontus Tidemandas ir Jonas Andersonas („Škoda Fabia R5“).

„Mes į ralį „Žemaitija 2016“ atvykstame dėl dviejų pagrindinių priežasčių, – pasakoja T. Gardemeisteris. – Pirmoji, nes K. Rovanpera dalyvauja Latvijos čempionate, o mes, „TGS Worldwide“ komanda, jam varžyboms ruošiame ir aptarnaujame „Škoda Fabia R5“ automobilį. Šis etapas bus įskaitinis ir Latvijos čempionate, tad plane buvo – tiesa, turėjome tam tikrų abejonių, ar pavyks atvažiuoti. Tačiau galima drąsiai sakyti, kad jaunąjį vairuotoją Lietuvos žiūrovai tikrai išvys.

Antra priežastis – P. Tidemandas mėgsta vairuoti automobilį greitose žvyro trasose, tad šios varžybos bus labai gera repeticija prieš artėjantį WRC etapą Lenkijoje. Turėsime puikią galimybę išbandyti automobilį, pakoreguoti jo nustatymus“.

- Lietuvoje jūsų komandos ekipažai startuos pirmą kartą. O ką galėtumėte pasakyti apie kitas Baltijos šalis?

– Mes šiemet akcentuojame Latvijos čempionatą, jame mūsų komandos garbę gina K. Rovanpera ir Raimondas Kiselis. „Sarma“ ralyje mes užėmėme pirmą ir antrą vietas. Pernai dalyvavome Estijoje vykusiame Europos čempionato etape, ten važiavo Teemu Sunineno ekipažas. O šiemet planuojame dalyvauti keliuose Latvijos ir Estijos čempionatų etapuose.

- Turėdami tokio lygio techniką, jūs tikrai esate vadinami „Žemaitijos“ ralio favoritais. Ar turite kitų tikslų – ne tik pergalę?

– Mūsų pagrindinis tikslas – kad Pontus gerai atliktų testus prieš WRC etapą Lenkijoje. Bet aišku, jog mes sieksime maksimalaus rezultato. Kitas tikslas, kad K. Rovanpera pelnytų kuo daugiau taškų Latvijos čempionato įskaitoje.

- O kokie jūsų komandos prioritetai 2016 metais?

– P. Tidemando prioritetas – WRC2 įskaita, kur jis gina „Škoda Motorsport“ garbę. Todėl ir lenktynės jūsų šalyje bus vienas pasiruošimo elementų, gera treniruotė, gera testų galimybė. Jaunasis K. Rovanpera per metus turėtų tobulėti ir pelnyti kuo daugiau taškų Latvijos čempionate. Jam kiekvienos lenktynės yra labai naudinga patirtis. Mes dirbame su įvairiomis komandomis, todėl siekiame aukščiausių rezultatų įvairiose lenktynėse, tačiau svarbiausia būtų WRC2 sezono įskaita. Tikime, kad Pontus turi galimybę tapti čempionu.

Tony Gardemeisteris

- Ar pažįstate kažką iš Lietuvos ralio lenktynininkų?

– Žinoma, aš daug girdėjau apie Martyną Samsoną. Ir žinau apie jo nuostabų naują „BMW M3“ automobilį. Pats esu didelis BMW gerbėjas, namuose taip pat turiu „BMW M3“.

- Ko palinkėtumėte Lietuvos ralio aistruoliams ir „Žemaitijos ralio“ žiūrovams?

Išsirinkite gražią ir įdomią vietą stebėti lenktynes, bet neužmirškite, kad saugumas yra svarbiausia. Mūsų lenktynininkai pasistengs sukurti kuo daugiau įspūdingų vaizdų. Iki pasimatymo trasoje!

Ralyje „Žemaitija 2016“ iš viso dalyvaus daugiau nei 50 ekipažų. Pirmą starto numerį lenktynių organizatoriai skyrė 2016 m. Lietuvos čempionato lyderio M. Samsono ekipažui, o po jo startuos T. Gardemeisterio globojami lenktynininkai – P. Tindemandas ir K. Rovanpera. Iš viso lenktynėse pamatysime sportininkus iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Suomijos, Švedijos, Italijos, Ukrainos ir Baltarusijos. Kur geriausia stebėti varžybas galite sužinoti paspaudę čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją