Įdomu, jog tik ketvirtas liko net šešis greičio ruožus laimėjęs kitas dalyvis iš Lenkijos – Jurekas Bogdanowiczius, tačiau viename iš ruožų padarė klaidą ir prarado laiko. Taigi, J. Bogdanowicziaus tautiečio T. Wacho stabilumas leido šiam nugalėti net ir laimėjus vienu greičio ruožu mažiau. Tokia atkakli kova dėl nugalėtojo vardo liudija virtualaus čempionato konkurencingumą, kadangi čia yra maksimaliai suvienodintos visų dalyvių galimybės, o rezultatą lemia tik dalyvio demonstruojamas tempas.

Tarp dviem ratais varomais automobiliais finišavusių dalyvių greičiausias buvo suomis Jyrkis Niemela, antrą vietą užėmė Malaizijai atstovaujantis Mikas Fuchsas, o trečias liko suomis Janne Laahanenas. Dalyvių iš Lietuvos gretose absoliučioje įskaitoje geriausiai sekėsi Ignui Augustoniui, antras finišavo Arnas Kerbelys, o trečias – Mantas Meduneckis. Absoliučioje įskaitoje šie lietuviai pasidalino atitinkamai 8-10 vietas.

Tyleris Buckas, ralio antrosios vietos laimėtojas

Antrame „Skuba e-LARČ“ etape iš viso startavo 102 dalyviai iš aštuoniolikos valstybių, finišą pasiekti pavyko 43 iš jų. Vertinant realaus ralio standartais tai gana sudėtingas ir negailestingas etapas, juolab, kad dauguma pasitraukė dėl virtualiuose greičio ruožuose padarytų klaidų ir patirtų avarijų. Vis dėlto, šis faktas neturėtų stebinti, nes simuliatorius leidžia kur kas labiau daugiau rizikuoti, tuo tarpu realiame etape klaida kainuoja kur kas daugiau nei prarastus čempionato taškus.

Virtualaus „Skuba e-LARČ“ Žemaitijos ralio greičio ruožai buvo parinkti taip, jog maksimaliai atitiktų kitą savaitgalį vyksiančio LARČ etapo Žemaitijoje ruožų sąlygas bei bendrą kilometražą. Virtualioms pirmenybėms naudojamame simuliatoriuje „Richard Burns Rally“ yra sukurta daugiau nei tūkstantis kilometrų greičio ruožų, todėl pasirinkimo galimybės yra gana plačios.

Trečiasis Lietuvos ralio e-pirmenybių etapas vyks likus savaitei iki trečiojo LARČ etapo – birželio 20-25 dienomis. Savaitės laiko skirtumas viso sezono etapams parinktas tuo tikslu, kad nebūtų kliūčių dalyvauti tiek virtualiame, tiek ir atvykti į realų ralį.

„Skuba e-LARČ“ yra oficialus virtualaus sporto čempionatas, įtrauktas į Lietuvos automobilių sporto federacijos oficialių čempionatų sąrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją