„Buvo labai greitas ralis su ypač daug dulkių. Vakarop gamta taip nurimo, kad trečioje varžybų sekcijoje, paskutiniuose keturiuose greičio ruožuose, net ir leidus startuoti kas dvi minutes, dulkių debesys tiesiog neišsisklaidydavo ir likdavo kaboti virš trasos. Tai man priminė žaidimą su rusiškos ruletės elementais.

Esu labai skaudžiai nukentėjęs ir patyręs didelių avarijų būtent dėl dulkių, todėl dabar, nematydamas kelio, tiesiog stabdžiau. Kitų šansų tiesiog nemačiau, nes lėkti apčiuopos būdu būtų visai nelogiška“, – įspūdžiais dalijosi trečią vietą tarp visų dalyvių užėmęs ir antrą poziciją savo klasėje iškovojęs Benediktas Vanagas.

General Financing team Pitlane“ komandos pilotas dar lenktynių išvakarėse pranašavo, kad šįkart „Žemaitijos ralio“ trasoje užvirs itin atkakli, konkurencinga ir tikrąja to žodžio prasme karšta kova. Prognozės pasitvirtino: nė lašo lietaus, kaitri saulė ir žemaitiško užsispyrimo kupinos lenktynės.

Nuo pat starto puikų tempą diktuoti ėmėsi naujuoju „Škoda Fabia R5“ automobiliu į trasą išriedėjęs Vaidotas Žala su latviu šturmanu Andriu Malnieku, tolygiai didinę persvarą prieš varžovus. Tuo metu B. Vanagas su Mindaugu Čepuliu ir Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu sekundžių dalimis varžėsi tarpusavyje kol galiausiai tik po paskutinio greičio ruožo paaiškėjo galutinė lyderių trejero rikiuotė.

„Viskas pasibaigė kolegų trijų sekundžių persvara mūsų nenaudai. Tačiau tai buvo išties šauni kova ir aš labai džiaugiuosi už Giedrių. „Winter Rally“ lenktynėse mudu finišavome identišku laiku net šimtosiomis sekundės dalimis ir tik taisyklių niuansai nulėmė, jog pergalė atiteko mūsų ekipažui, tad dabar G. Notkus su šturmanu Daliumi turėjo progą atsigriebti ir jie to nusipelnė. O mes visa tai priimame kaip vertingą patirtį ir einame dirbti toliau ruošdamiesi kitiems startams“, – su pozityviu nusiteikimu po finišo kalbėjo „General Financing team Pitlane“ komandos pilotas B. Vanagas.

Trečiasis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas rugpjūčio 3-4 dienomis vyks Rokiškyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)