„Žemaitijos ralio“ sumanytojai tokių rebusų iki šiol net nebandė spręsti, nes birželio viduryje Kelmės apylinkėse vykstančios ralio virtuozų kovos buvo prioritetas Nr. 1. Šiais metais kai kas pasikeitė.

Svarbiausias dalykas, privertęs Kelmės ASK strategus rūpintis ne tik sportu, bet ir ralio svečių laisvalaikiu – kaip ant mielių išaugęs šiųmetinio „Žemaitijos ralio“ statusas. Čia atvažiuos ir visi pajėgiausi Latvijos ralio pilotai, besivaržantys saviškio čempionato įskaitose. T. y. pirmą kartą „Žemaitijos ralis“ bus iš tiesų visavertės tarptautinės lenktynės ir didžiausias tokio pobūdžio renginys Lietuvoje šiais metais.

„Tikėtina, kad sulauksime dvigubai daugiau dalyvių ir jų palaikymo komandų narių, todėl ruoštis tam taip pat būtina dvigubai atsakingiau. Prie įdomiausių greičio ruožų vietų ralio gerbėjus kviesime į specialiai įrengtas žiūrovų zonas. Žiūrovų zonos bus aptvertos „Cramo“ tvoromis, todėl bus aišku, iš kur galima įdomiai, o svarbiausia – saugiai, stebėti varžybas.

Čia bus numatytos parkavimo vietos automobiliams, bus galima įsigyti gėrimų bei užkandžių, atgabensime kilnojamųjų tualetų ir t. t. Visos žiūrovų zonos su privažiavimo žemėlapiais skelbiamos ralio tinklapyje www.rallyzemaitija.lt

Birželio 17-ąją – pirmąją varžybų dieną Kražiuose, M. K. Sarbievijaus kultūros centre pertraukėlės tarp GR metu vyks populiarios grupės „Studentės“ koncertas. Šeštadienį vakare, po iškilmingo ralio finišo Kelmės centre lietuviško roko klasika vadinamas dainas atliks grupė „Hiperbolė tribute“.

Be to, visą antrąją „Žemaitijos ralio“ dieną miesto centre visi norintys žiūrovai turės galimybę slalomo trasoje išbandyti visiškai naujutėlį elektromobilį „Nissan Leaf“. Čia taip pat vyks keletas azartiškų žaidimų automobilių mėgėjams, veiks improvizuota istorinės technikos paroda, koncertuos mūsiškiai saviveiklos kolektyvai.

Visų varžybų metu bus galima susipažinti, apžiūrėti, o gal ir pavažiuoti, su naujausiais „Nissan“ modeliais. Žinoma, technikos mylėtojai turės galimybę iš arti pamatyti, praktiškai rankomis pačiupinėti, ne tik geriausių Baltijos šalių ralio meistrų servizo zonas, bet ir vieno greičiausių Pasaulio ralio čempionato dalyvių Pontuso Tidemando serviso zoną, kuri tikrai bus bene įspūdingiausia iš kada nors buvusių Lietuvoje.

Ši, vieno automobilio serviso zona bus 36 m ilgio ir 30 m pločio. Palyginimui, vieno Lietuvos ralio čempionato dalyvio serviso zona paprastai būna 8 m ilgio ir 6 m pločio“, – apie pagrindinius laisvalaikio programos pasiūlymus pasakojo „Žemaitijos ralio“ varžybų direktorė Ingrida Savickienė.

Beje, pirmą kartą per Žemaitijoje vykstančių ralių istoriją visi šios sporto šakos fanai bus kviečiami įsigyti 7 eurus kainuojančius (vaikams iki 14 metų ralio bilietų pirkti nereikės) bilietus į žiūrovų zonas.

„Puikiai suprantame, kad tai nepopuliarus sprendimas, tačiau pagrindinių rėmėjų skiriamų lėšų nepakanka visoms svarbiausioms reikmėms. Ralio organizatoriai samdo daugybę pagalbininkų, kurie talkina tiek varžybų išvakarėse, tiek lenktynių metu, tiek po finišo. Už „ačiū“, net ir labai didelį, sutvarkyti žvyrkelių greičiausiai nepavyktų.

Mes labai tikimės, kad lenktynes mėgstantys ir jų specifiką suprantantys žmonės padės mums dirbti kokybiškiau ir greičiau. Juo labiau, kad 7 eurai yra dvigubai mažiau nei bilietai į kitus populiariuosius ralius Lietuvoje, – permainas aiškino I. Savickienė.

Bilietus į Lietuvos ir Latvijos ralio čempionatų etapą „Žemaitijos ralis 2016“ galite įsigyti jau dabar „Tiketa“ kasose, arba tiesiai atvykus į greičio ruožą, greta žiūrovų zonos.