Šio ambicingo sumanymo autorius ir organizatorius, ralio komandos „N40-Egzotika“ pilotas Algirdas Kazlauskas pastebi, kad filmuoti įspūdingiausių lenktynių epizodų „kokteiliai“ paprastai siūlomi socialinių tinklų lankytojams sulaukia milžiniško populiarumo, tačiau turi vieną „minusą“ – žiūrovus pasiekia stipriai vėluodami. Realiu laiku stebėti veiksmą greičio ruožuose ralio fanai galėjo vos porą-trejetą kartų, nes suorganizuoti tiesiogines transliacijas dėl krūvos techninių priežasčių – pasiutusiai sudėtinga ir brangu.

„Pernykštis eksperimentas su tiesiogine transliacija iš „Žemaitijos ralio 2015“ sulaukė daug teigiamų atsiliepimų, todėl šiemet nusprendėme pakartoti šį avantiūrizmo poskonį turintį projektą. Jau dabar žinom, kad transliacija vėl pareikalaus daug darbo ir lėšų, kad tai tik padidins mūsų klubo, kaip vienų iš lenktynių organizatorių išlaidas, tačiau jei nesidalintume įspūdingais ralio vaizdais – užgraužtų sąžinė.

Nuoširdžiai tikimės, kad tai padės „atrasti“ ralį daugybei žmonių, kurie lig šiol nėra jo matę, o jau užsikrėtusių aistra raliui, tačiau šįkart neturinčių galimybių nukeliauti į Kelmės kraštą, akyse N40 vyrų autoklubo „akcijos“ pabrangs dešimteriopai“, – juokavo A. Kazlauskas.

Šiemet žiūrovai turės galimybę tiesiogiai stebėti kaip sportininkai įveikia techniškai sudėtingas ir jų vairavimo meistriškumą atskleidžiančias trasos atkarpas 1, 2, 5 ir 9 greičio ruožuose. Transliacijos pradžia iš kiekvieno greičio ruožo sutaps su pirmojo „nulinio“ ekipažo startu, o baigsis pravažiavus paskutiniam čempionato dalyviui.

Šiemet transliuojamo vaizdo įspūdį užtikrins „Cramo“ renginiui suteikti bokšteliai, operatoriai filmuojantys varžybas kybos tiesiogiai virš trasos, tokia filmavimo taktika perteks tikrą ralio vaizdą, kartais gal net įspūdingesnį nei žiūrovas mato trasoje.

Kiekvienam ekipažui, jų technikai, svarbiausiems sportiniams pasiekimams, įsimintiniausiems nuotykiams bei pasirodymui konkrečiame „Žemaitijos ralio“ greičio ruože aptarti bus skiriama beveik minutė laiko.

Kad ji neprailgtų ir žiūrovai gautų iš tiesų kokybišką komentarą, šiemet pasirūpins patyręs automobilių pasaulio žurnalistas Ramūnas Fetingis ir bene geriausias Lietuvoje auto sporto treneris Jonas Dereškevičius.

Pirmoji tiesioginė transliacija prasidės birželio 17-osios vakarą, 18 val. 25 min. prisijungę prie DELFI.TV kanalo matysite 1-ojo greičio ruožo vaizdus. 20 val. 35 min. prasidės tiesioginė transliacija iš 2-ojo greičio ruožo.

Šeštadienį, birželio 18 dieną, nuo 12 val. 00 min. žiūrovai turės galimybę tiesiogiai stebėti 5-ajį greičio ruožą, na, o tiesioginę transliaciją iš „Žemaitijos ralio 2016“ vainikuos 9-ojoo, paskutiniojo greičio ruožo tiesioginiai vaizdai, šis greičio ruožas startuoja ir tiesioginė transliacija prasideda 17 val. 50 min.
Filmavimo komanda ruošiasi
Na, o tie kas atvyks stebėti „Žemaitijos ralį“ patys, turės galimybę pasirinkti greičio ruožus taip, kad tuo pat metu matytų gyvą vaizdą vienoje vietoje, o tiesioginę vaizdo transliaciją iš kitos vietos. Tikriems ralio fanams, pateikiame žemėlapį kuriame pavaizduotos vietos iš kurių bus vykdoma tiesioginė transliacija.
Filmavimo vietos ralio žemėlapyje

Bilietus į varžybas galite įsigyti jau šiandien „Tiketa“ kasose, arba atvykę į varžybų vietą.