Šio ambicingo sumanymo autorius, „N40 vyrų autoklubo“ vadovas Algirdas Kazlauskas pastebi, kad filmuoti įspūdingiausių lenktynių epizodų „kokteiliai“ paprastai siūlomi socialinių tinklų facebook ir youtube lankytojams, tačiau profesionaliai tiesioginių transliacijų iš ralio trasų lig šiol nerengė niekas.

„Šįkart sudarysime galimybę tiesiogiai stebėti kaip sportininkai įveikia techniškai sudėtingas ir jų vairavimo meistriškumą atskleidžiančias trasos atkarpas 2, 5 ir 7 greičio ruožuose. Taip pat parodysime iškilmingą ralio finišą prie Kelmės kultūros centro. Transliacijos pradžia sutaps su pirmojo „nulinio“ ekipažo startu, o baigsis pravažiavus paskutiniam LARČ dalyviui. Kiekvienam ekipažui, jų technikai, svarbiausiems sportiniams pasiekimams, įsimintiniausiems nuotykiams bei pasirodymui konkrečiame „Žemaitijos ralio“ greičio ruože aptarti bus skiriama beveik minutė laiko. Kad ji neprailgtų ir žiūrovai gautų iš tiesų kokybišką komentarą, pasirūpins mūsų komandai talkinsiantys vieni geriausių savo sričių profesionalų – Ramūnas Šaučikovas (LASF Ralio komiteto narys ir „WELLMAN Rally Team“ komandos piloto Martyno Samuičio šturmanas) bei televizijos pasaulio asas Tomas Ališauskas“, – pasakojo A. Kazlauskas.

Pirmoji tiesioginė transliacija prasidės birželio 26-osios vakarą, 20:55 vaizdais iš 2-ojo greičio ruožo, o baigsis maždaug 22 val. 15 min., pravažiavus paskutiniam dalyviui ir komentatoriams pranešus apie užfiksuotus rezultatus. Antrąją varžybų dieną nuo 10:50 val. kompiuterių, planšetinių kompiuterių ir išmaniųjų telefonų ekranuose bus galima sekti kovas 5-ajem greičio ruože, o nuo 14:55 val. – 7-ajeme greičio ruože. Šeštadienio transliacijos bus šiek tiek ilgesnės, nes vaizdo kameros seks ir Ralio sprinto čempionato (čia startuoja 17 ekipažų) dalyvių pasirodymą.

Portalo Delfi.lt vyr. redaktorės pavaduotojas Gytis Oganauskas, savo ruožtu pasidžiaugė, kad Delfi.TV pastaraisiais metais tapo pačia populiariausia ir daugiausia – apie 1000 per metus – tiesioginių transliacijų surengianti platforma.

„Paprastai tiesiogines internetu transliacijas iš sporto renginių, o vėliau įrašus mūsų archyvuose stebi nuo 5 iki 20 tūkstančių internautų. Šie dalykai pakankamai sparčiai populiarėja, nes technologijos ir mobilusis ryšiais radikaliai atpigo, o vaizdo kokybė išaugo. Realiai norint stebėti rūpimas varžybas galima ten, kur tuo metu esi ir kur veikia mobilusis ryšys. Pastabų dėl vaizdo kokybės pastaruoju metu iš esmės nesulaukiame“, – teigė G. Oganauskas.

„Žemaitijos ralio 2015“ organizatoriai, komentuodami „N40 vyrų autoklubo“ iniciatyvą rengti tiesiogines internetines transliacijas atkreipė dėmesį, kad tai ne tik gerokai padidins žiūrovų auditoriją, padės į save atkreipti dėmesį kai kuriems lenktynininkams, bet ir taps savotišku reveransu automobilių sporto rėmėjams.