Kontraversišku sportu laikoma ir labiau šokiams ar dailiajam čiuožimui prilyginama sporto šaka – akrobatinis motociklizmas – vis populiarėja pasaulyje. Uždaroje erdvėje organizuojamas kupinas adrenalino šou - puiki galimybė išvysti geriausius Europos akrobatinio motociklizmo asus, bekovojančius tarpusavyje dėl gausaus 6000 eurų prizinio fondo. Tarp dalyvių buvo tokios žvaigždės, kaip Martinas Kratky iš Čekijos, Lukaszas Belzas, Ernestas Komrowski iš Lenkijos bei Jona Pena Zalla bei Juanen del Fresno iš Ispanijos.

Lietuvos garbė gynė gausus būrys lietuvaičių motoakrobatų. Renginio metu teisėjų kėdėse sėdėjo vienas motoakrobatizmo pradininkų Lietuvoje Virginijus Žukauskas ir puikiai atpažįstamas sportininkas Tadas Garšva.

Triukai, atliekami ant riedančio motociklo, kurių daugelis negalėtų atlikti netgi stovėdami ant tvirtos žemės, sužavėjo daugelį praėjusiai metais, tad šiemet dalyviai sugrįžo su dar stipresniais pasirodymais.

Šalia nutrūktgalvių motociklistų, po areną savo žirgus gainiojo ir Lietuvos motobolo rinktinė. Pakankamai nedidelė erdvė žaidėjams neatrodo didelis iššūkis: komanda išnaudojo kiekvieną arenos centimetrą, kad parodytų geriausius manevrus ir išvystytų efektingą greitį, siekdami įmušti kaip galima daugiau įvarčių.

Pasirodymą žiūrovams paruošė ir geriausiais Baltijos šalyse tituluojami „Green trials“ BMX dviračių asai, atsigabenę mobilią rampą, leidžiančią atlikti pavojingus ir kvapą gniaužiančius triukus ore.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)