Finišą V. Žala pasiekė būdamas 20-oje vietoje absoliučioje įskaitoje.

Ekipažas pasakojo, kad R. Chabotą pamatė siaurame kelyje.

„Viename posūkyje važiuojame, stovi lyg ir teisėjas ir kažką rodo. Galvojau, kad perspėja apie posūkį staigų. O ten pasukus matosi, kad R. Chabot ant stogo guli. Tai ką, jis virvę buvo pasiruošęs, negi nepadėsi“, – kalbėjo V. Žala.

Ekipažas lenktynininką užkabino, trūktelėjo, iš pradžių paguldė ant šono, tuomet – atvertė ant ratų. Ir, sako V. Žala, galvojo, jog prancūzas pasitrauks, o šiam, pasirodo, nulūžo ratas.

„Tada jis pareguliavo, kad mes atsargiai jį apvažiuotume“, – kalbėjo pilotas.

Saulius Jurgelėnas, ekipažo šturmanas, buvo nusiteikęs skeptiškai, paklaustas, ar laiką, sugaištą gelbėjant prancūzų ekipažą, kas nors minusuos, mat, anot jo, pagal naujas taisykles, grąžinamas tik tas laikas, kuris viršija 3 minutes.

Nepaisant to, teisėjai atsižvelgė į lietuvio geranoriškumą. Iš 20-osios vietos V. Žalos ir S. Jurgelėno ekipažas buvo kilstelėtas į 14-ąją Dakaro 9-ojo greičio ruožo finišo rikiuotės vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)