Internete ėmė plisti vaizdo įrašas, kuriame Saudo Arabijos lenktynininko Yasiro Saeidano šturmanas Aleksejus Kuzmičius piktinasi, kad Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno ekipažas nesustojo padėti tada, kai aštuntame greičio ruože taip pat keturiais varančiaisiais ratais „Mini“ vairuojantis užsieniečių duetas apvirto.

Y. Saeidanas ir A. Kuzmičius nesėkmę patyrė važiuodami kopų masyve. Jų „Mini“ prigulė ant šono ir įsmigo į purų smėlį. Netrukus pasirodė ir nuotraukos, kaip ekipažas moja ant kopos viršūnės prašydamas padėti atversti automobilį.

Visgi šturmano pasakojimas kelia dvejonių, mat A. Kuzmičius vaizdo įraše tvirtina, kad lietuvio „Mini“ priklauso jų komandai.

„Mūsų komandoje yra 319 numeriu pažymėtas ekipažas, rodos, iš Latvijos ar Lietuvos. Jam turime labai daug klausimų, nes jis važiavo į mūsų pusę, mus matė, aš mojavau tempimo lynu, tačiau nesustojo“, – karštai kalbėjo A. Kuzmičius.

Pasak šturmano, V. Žalos ir S. Jurgelėno, „Agrorodeo“ komandos, ekipažas netgi sulėtino greitį, sustojo, pasižiūrėjo į juos ir nuvažiavo toliau.

„Atrodo, kad esame vienoje komandoje. Negi buvo sunku sugaišti 30 sekundžių, mus kartelį trūktelėti ir važiuoti toliau? Nesuprantu, ką jie sau galvojo. Na, bet svarbiausia, kad esame finiše“, – karščiavosi šturmanas.

Y. Saeidano ir A. Kuzmičiaus duetas priklauso komandai „Race World team“, V. Žalos ir S. Jurgelėno ekipažas – taip pat žalios spalvos nestokojančiai „Agrorodeo“ komandai.

Nepaisant to, tokios kalbos sukėlė nemažai spėlionių. Kai kurie Dakaro ralio gerbėjai netgi svarstė, ar gali būti taip, jog V. Žala turi susitarimą su „X-raid“ komanda, jog padės gelbėti šios sportininkus. Visgi verta pastebėti, kad Saudo Arabijos ekipažas nepriklauso ir „X-raid“.

„Galėjo parodyti, kad reikia pagalbos!“

Portalas Autosport.com.ru pateikė ir V. Žalos šturmano Sauliaus Jurgelėno atsakymą į tokį karštą Y. Saeidano šturmano pareiškimą.

„Prieš mus buvo didelė kopa, dar pagalvojau, kad į ją važiuoti tikrai nereikia. Viršūnėje pamačiau du vyrus, mojančius mums rankomis, ir rodančius, kur važiuoti. O kopa didelė ir mes pagal pėdsakus matėme, kad visi ją apvažiuoja. Ten kaip tik ir taškas lauke – viskas pagal kursą. Jeigu jie mums būtų davę pagalbos signalą, mes ką nors būtume padarę. O jie mums kaip tik rodė, kad pas juos nevažiuotume ir kopą apvažiuotume“, – portalui pasakojo S. Jurgelėnas.

Šturmanas neslėpė, kad užvažiuoti į tokią kopą būtų tikrai nelengva ir svarstė, kad nežinia net, kas lenktynininkus nuo jos „nukrapštė“.

„Blin, bent parodę būtų, kad mes iki jų kaip nors atvažiuotume! Aišku, būtume padėję. Mes padedam, mums padeda – mes nesame gamyklinės komandos dalis, bet pas mus viskas po vienu stogu ir visi atstovaujame tam pačiam „X-raid Mini“ vardui“, – apgailestavo S. Jurgelėnas.

(Bus papildyta)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (308)