Toks yra trečiadienį 39-ąjį gimtadienį minintis Benediktas Vanagas.

Kalbėdamas su DELFI sportininkas šios dienos nesureikšmino.

„Nesijaučiu nusipelnęs, kad gimiau tą dieną, – šypsojosi B. Vanagas. – Dėl to ir gimtadienį švenčiu retai, o jei taip būna, tai – duoklė draugams.“

Ko lenktynininkas laukia iš paskutinių ketvirto gyvenimo dešimtmečio metų? Beje, pastarieji sutaps ir su penkmečio Dakaro ralyje pabaiga – 2013-ais debiutuodamas maratone B. Vanagas tvirtino, kad per penkerius metus pasieks geriausių penketą, bet vėliau drąsų savo pareiškimą nurašė naujoko įkarščiui.

Ir dabar pilotas nenori kalbėti apie konkrečias vietas ar taikytis šokti aukščiau bambos.

„Vis dažniau mane aplanko išmintis – jau turbūt ir į Vasaros gatvę būtų galima uždaryti“, – juokavo B. Vanagas.

Vilnietis patvirtino, kad ieško pirkėjų savo „Toyota Hilux Overdrive“ visureigiui, kuriuo Dakaro ralį įveikė pastaruosius dvejus metus. Jį B. Vanagas norėtų iškeisti į naujesnės modifikacijos to paties gamintojo automobilį.

„Turime pasiūlymą pirkti kitos evoliucijos „Toyota“. Bet kol kas nėra galimybių tai padaryti, jei neparduosime senosios. Mažiausiai norėčiau likti skolingas visiems iš eilės. Jei atnaujinti technikos nepavyks, labai nesigraušiu – turime kur tobulėti ir su šiuo automobiliu“, – aiškino B. Vanagas.

Pernai Dakaro ralyje lietuvis užėmė 24-ą vietą. Šis rezultatas iki šiol yra geriausias tarp mūsų šalies sportininkų. Šiemet B. Vanagui iki šio pasiekimo taip pat trūko nedaug – užimta 26-a pozicija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)