Varžybų vadovo Jaroslawo Noworolio teigimu, lyginant 2009 metų WRC trasą Lenkijoje su šiųmete, trys greičio ruožai bus visiškai nauji, o žiūrovai turės galimybę stebėti sportininkus važiuojant Mikolaikų arenoje.

„Pasaulio ralio čempionato etapui paruošėme kelis visiškai naujus greičio ruožus, o kiti buvo modifikuoti. Tik vienas greičio ruožas bus visiškai toks pat kaip 2009 metų pasaulio ralio čempionato metu Lenkijoje. Naujuose greičio ruožuose netrūksta tramplinų ir greitų žvyro dangos atkarpų. Neabejoju, kad vairuotojai ir jų komandos tikrai liks patenkinti, o žiūrovai, fotografai ir operatoriai ras daug puikių vietų stebėti varžybas ir jose dalyvaujančius geriausius pasaulio sportininkus,“ – sako J. Noworolis.

Atidarymo ceremonija įvyks birželio 26 dieną, 16 val. Mikolaikų centre. Trys specialus greičio ruožai startuos tą pačią pavakarę, įskaitant ir Mikolaikų arenoje pirmą kartą vyksiantį naktinį ruožą.

Birželio 27–ą, penktadienį, veiksmas persikels į Lietuvą, kurioje pasaulio ralio čempionatas vyks pirmą kartą istorijoje. Sportininkai iš Mikolaikų pajudės pro Vielička miestelį į Lietuvą. 34 km tęsis pasienio greičio ruožas Kapčiamiestyje. Druskininkuose bus įkurta dar viena serviso zona. Grįždami į Lenkiją, sportininkai antrą kartą važiuos Vieličkos ir naktiniu Mikolaikų greičio ruožu.

Birželio 28-ą sportininkų lauks sunkiausi išbandymai: 9 greičio ruožai, įskaitant ir visiškai naują 35 km ilgio „Goldlap“ ruožą, kuris drieksis palei Rusijos sieną (Kaliningrado sritį) ir turėtų tapti viso renginio kulminacija. Ekipažai taip pat du kartus pravažiuos Babki miestelį ir trečią kartą dienos ruožui sugrįš į Mikolaikus.

Paskutinę lenktynių dieną lenktynininkai kovos 4-iuose greičio ruožuose ir finišuos Mikolaikų arenoje. Renginys baigsis iškilmingais nugalėtojų apdovanojimais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)