Po to sekusias kontraatakas R. Kupčikui pavykdavo atlaikyti iki smarkaus lietaus ir dėl jo išvažiavusio saugos automobilio. Lenktynių organizatoriai nusprendė dalyvių koloną nukreipti į serviso zoną, kur visiems lenktynininkams buvo užmautos lietaus padangos.

Pakartotinio starto metu patyręs lenktynininkas iš Lietuvos įgijo saugų atstumą tarp savęs ir artimiausio konkurento - taip pavyko išvengti bandymų lenkti. Juolabiau, Janui Kisieliui ant kulnų pradėjo lipti švedas Marcusas Fluchas. Visą distanciją lenktynių tempą kontroliavęs Robertas Kupčikas finišavo pirmas.

„Volkswagen Castrol Cup“ pirmų lenktynių pergalė – R. Kupčiko kišenėje

Kitiems atstovams iš Lietuvos lenktynės nesiklostė taip sėkmingai - Jonas Gežinis finišavo vienuoliktas, o Ignas Gelžinis po incidento su konkurentu liko penkioliktas.

Sėkmingai finišavęs tarptautinių lenktynių „Volkswagen Castrol Cup” 3 etapo pirmose lenktynėse Robertas Kupčikas dar labiau įsitvirtino bendros įskaitos aukščiausioje pozicijoje (182 taškai). Jis antroje vietoje esantį švedą Marcusą Fluchą lenkia 30 taškų. Pietų Afkrikos Respublikos pilietis Jeffris Krugeris būdamas trečias atsilieka 40 taškų.

Rytoj vyksiančiose lenktynėse R. Kupčikui taip lengva nebus. Jis startuos iš 7 pozicijos, prieš jį šeštoje startinėje pozicijoje yra Jonas Gelžinis. Pirmas startinėje rikiuotėje - Janas Kisielius, o artimiausias konkurentas bendroje įskaitoje Marcusas Fluchas startuos iš trečios pozicijos. Lenktynės prasidės 13:30 valandą Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją