Šakietis, prieš mėnesį laimejęs ir Bauskėje vykusias trečiojo etapo varžybas, čempionato kalendoriuje susidariusią pertrauką išnaudojo rengdamas tolimesnėms čempionato batalijoms savo “Volkswagen Golf Turbo”, kurį jam padėjo tobulinti Vokietijos meistrai, rašoma pranešime spaudai.

Įdėtas triūsas nenuėjo veltui. Permainingu oru tiek šeštadienį, tiek sekmadienį vykusiuose važiavimuose šakietis dominavo, tad jo pergalė, kuriai pamatą padėjo jau per pirmuosius du ratus įgijęs lemiamą persvarą, finale buvo įtikinama.

Daug atkaklesnė kova virė dėl kitų prizinių vietų. Tačiau ji lietuviams nebuvo tokia sėkminga. Iš pirmos eilės su “Ford Puma” startavusį klaipėdietį Paulių Pleskovą jau iškart po starto su “Subaru” stumtelėjo italas Davidas Negri.

“Toks jo manevras krose leistinas, - po finišo kalbėjo P. Pleskovas. – Ko nepasakysi apie vengro Tomašo Karajaus elgesį trasoje, kurioje varžovas mane ėmė tiesiog “medžioti”. Jis man sugadino finalinį važiavimą Bauskėje, tačiau teisėjų liko nenubaustas. Lygiai taip pat T. Karajus pasielgė ir Vokietijoje. Jau pirmajame posūkyje jis taip taranavo mane, kad mano vairuojama “Ford Puma” trasoje apsisuko 360 laipsnių”.

Nelemtąjį pirmąjį posūkį įveikęs paskutinis P. Pleskovas visgi sugebėjo aplenkti šešis varžovus ir finišo liniją kirto akimirka vėliau nei trečiuoju prizininku tapęs rusas Aleksejus Kvašninas.

Antras finišavo T. Karajus.

Nepasisekė ir aukštą ketvirtąją vietą Bauskėje iškovojusiam Šarūnui Glikui. Šįkart finaliniame važiavime išsinėrė jo vairuojamo “Ford Focus” vairo trauklė, tačiau didelių pastangų dėka Šarūnas finišo liniją Vokietijoje kirto devintas.

Po jau įvykusių Europos automobilių kroso čempionato keturių etapų varžybų vienavaldžiu pirmenybių lyderiu tapo N. Naujokaitis, kurio sąskaitoje - 66 taškai.

“Pirmoji vairuotojų įskaitos pozicija džiugina ir įkvepia, tačiau iki pirmenybių pabaigos dar laukia septynių etapų lenktynės, per kurias visko gali nutikti,” – ir po antrosios paeiliui pergalės itin dideliu optimizmu netryško suvalkietis.

Savo taupyklę Vokietijoje papildęs dar 13 įskaitinių taškų, antrąją poziciją Europos čempionate užima dar vienas Lietuvos atstovas – Paulius Pleskovas, savo sąskaitoje turintis 55 taškus.

5 taškais nuo antrojo prizininko atsiliekantis A. Kvašninas yra trečias, o 46 taškus surinkęs Aurelijus Simaška, kuris ketvirtojo pirmenybių etapo lenktynėse nedalyvavo, užima ketvirtąją vairuotojų įskaitos poziciją.

Europos automobilių kroso čempionato kito, penktojo etapo varžybos vyks jau šį savaitgalį Čekijoje, Nova Paka trasoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją