Ryte vykusiose treniruotėse savo apšilimą šioje trasoje pradėjo Martynas Sidunovas ir Domantas Ladauskas – du virtualių lenktynių čempionato laimėtojai. Sportininkus pasitiko itin permainingos oro sąlygos: stiprus vėjas bei apsiniaukęs dangus, bet kurią minutę galėjęs prapliupti lietumi, teigiama komandos pranešime žiniasklaidai.

Kvalifikacijoje labiausiai patyręs komandos lenktynininkas Tauras Tunyla sugebėjo užimti vienuoliktą vietą startinėje rikiuotėje. Beruošiant automobilį startui buvo kilę šiokių tokių problemų su automobilio degalų sistemoje, tačiau inžinieriai pasistengė ir automobilis buvo paruoštas bei laukė keturių valandų lenktynių starto.

Daug žadantis naujoko debiutas

Tarp daugelio šio savaitgalio iššūkių komandai buvo vienas ypač smagus šių metų Lietuvos virtualių žiedinių lenktynių čempionato nugalėtojui Domantui Ladauskui, mat tai buvo pirmosios tikros lenktynės jo karjeroje.

„Jaudulio tikrai buvo. Dabar lenktyniavau ne su laikrodžiu, kaip būdavo ligi šiol „time attack“ rungtyje „Autoplius.lt Fast Lap“ čempionate, dabar – viskas rimčiau. Aišku jaučiuosi stipriau dėl savaitgalį prieš šias lenktynes vykusių testų. Stengiausi palaikyti komandos draugų tempą bei išlaikyti automobilį sveiką, manau šį tikslą įgyvendinti pavyko. Žinau kur galiu tobulėti, todėl labai laukiu sezono finalo čia pat Estijoje po kelių savaičių, manau tikrai pavyks pagerinti asmeninį savo rezultatą“, – kalbėjo Domantas Ladauskas.

Finišo vėliavą pakeitė gesintuvas

Tačiau lenktynės baigėsi anksčiau nei tikėtasi: likus vos minutei iki lenktynių distancijos pabaigos, netikėtą žinutę iš T. Tunylos gavusi komanda griebėsi gesintuvo. Neatlaikė „Volkswagen Scirocco GT24“ stabdžių sistema – perkaitus stabdžių diskams užsidegė stabdžių kaladėlės ir serviso zona paskendo stabdžių bei gesintuvo dūmuose.

Dėl nekirstos finišo linijos ir nepasiekto uždaro parko oficialiuose lenktynių rezultatuose komanda nebuvo kvalifikuota kaip finišavusi. Tai dar viena skaudi bet naudinga pamoka jaunai komandai. Tačiau ši pripažįsta: ginklai nesudėti ir visa komanda aktyviai ruošiasi paskutinėms šio sezono lenktynėms.

Spalio 6 – 7 dienomis, toje pačioje „Auto24Ring“ trasoje vyks „Autoplius.lt Fast Lap“ lenktynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją