Kaip jau įprasta šiame sezone, likus savaitei iki ralio startavo jo virtualus etapas „Skuba e-LARČ“ vardu pavadintose Lietuvos pirmenybėse. Pastarojo nugalėtoju tapo lenkas Jurek Bogdanowicz, kuris neseniai Čekijoje dalyvavo testuose su realia komanda, kurios pagrindiniu pilotu yra vienas perspektyviausių Rusijos lenktynininkų – Nikolay Gryazin.

Testų metu J. Bogdanowicz pripažino, jog nors virtualiose lenktynėse ir netenka patirti inercijos jėgų sąlygojamų perkrovų, tačiau simuliatorius visgi gana tiksliai atitinka automobilio dinamiką. Anot jo, tai rodo, kad čempionatui naudojama „Richard Burns Rally“ išlieka viena realistiškiausių ir konkurencingiausių platformų rinkoje.

Virtualus Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas

Jo žodžius patvirtino kova virtualiame „Rally Poland“, kuri šį kartą buvo ypatingai atkakli. Tik aštuntame iš devynių greičio ruožų J. Bogdanowicz pavyko aplenkti nuo pat starto į priekį išsiveržusį savo tautietį Tomek Wach ir laimėti ralį kiek daugiau nei keturiomis sekundėmis – ralyje tai prilygsta akimirkai. Trečias finišavo amerikietis Tyler Buck, nugalėtojui nusileidęs 37 sekundėmis.

Dviem ratais varančių automobilių dalyvių įskaitoje nepralenkiamas buvo čekas Jan Kandler, aplenkęs lenką Tomasz Moskala bei portugalą Emanuel Figueiredo.

Iš lietuvių absoliučioje įskaitoje greičiausias buvo Gedvis Dobiliauskas, antras finišavo Mantvydas Ralys, o trečias – Arnas Kerbelys, užėmę atitinkamai šeštąją, aštuntąją ir dešimtąją vietas absoliučioje įskaitoje. Tarp dviem ratais varomų pirmas tris vietas pasidalino Robertas Kulikauskas, Tomas Vaičekauskas bei Paulius Šernas.

Virtualus Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas

Iš viso virtualiame „Rally Poland“ startavo 96 dalyviai. Po 100 kilometrų sudėtingų greičio ruožų finišą pasiekė tik 32 dalyviai, o tai tik įrodo, kad etapas buvo išties reiklus jo dalyviams. Artimiausias virtualaus Lietuvos ralio čempionato etapas įvyks likus savaitei iki Elektrėnų ralio liepos pradžioje.

Tuo tarpu prie šį savaitgalį vyksiančio realaus „Rally Poland“ starto stos 19 ekipažų iš Lietuvos, o visame dalyvių sąraše – net 25 tarptautinės R5 klasės automobiliai, kuriuos vairuos vieni greičiausių lenktynininkų Europoje. Todėl „Skuba e-LARČ“ organizatoriai prisideda prie kvietimo Lietuvos sirgaliams nuvykti pamatyti šį neeilinį, visai netoli Lietuvos-Lenkijos sienos vykstantį etapą.

„Skuba e-LARČ“ yra oficialus virtualaus sporto čempionatas, įtrauktas į Lietuvos automobilių sporto federacijos oficialių čempionatų sąrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją