Be to, paraišką jau atsiuntė ir lenktynininkas iš Vokietijos Sandras Fogelis (Sandro Vogel), startuosiantis "Opel Astra" automobiliu B2000 klasėje. Tai bus pirmas atvejis, kai varžybose Lietuvoje dalyvaus ir sportininkai iš Vakarų Europos valstybių.

Pasak organizatorių, prieš dvi savaites Talino gatvėse vykusiame penktajame čempionato etape aistros liejosi per kraštus, todėl Vilniuje tikimasi dar atkaklesnės kovos.

Po dviejų sezonų pertraukos į lenktynių trasą grįžęs Marius Budrikis su "Chrysler Stratus" pretenduoja į lyderius laisvojoje klasėje. Tačiau praleidęs pirmąsias sezono varžybas jis turėjo vytis varžovus. Pergalės Kačerginėje, Pernu ir Rygoje leido Mariui iškopti į pirmą vietą, tačiau lenktynėse Taline Mariaus automobilį taranavo pagrindinis jo varžovas estas Tonu Someris (Tonu Soomeris) su BMW.

Todėl prieš paskutines lenktynes pirmauja estas Pavas Rebanė (Paavo Rebane) su "VW New Beetle", dviem taškais nuo jo atsilieka T. Someris, penkiais - M. Budrikis. Norint tapti Baltijos čempionu, Mariui būtina pergalė.

Devizą "Lietuviai - greičiausi" Vilniuje žada pateisinti ir Ramūnas Čapkauskas. Pernai iškovojęs Baltijos šalių čempiono vardą "Formula Baltic" klasėje, jis pirmauja ir šiose pirmenybėse, tačiau techninės problemos penktajame etape sumažino turėtą persvarą ir dabar Ramūnas artimiausią varžovą lenkia tik 7 taškais.

Gausiausioje B2000 klasėje sezono nugalėtojo vardą jau užsitikrino latvis Girtis Krūzmanis su "Opel Astra" - iškovojęs tris pergales, jis atitrūko nuo artimiausio persekiotojo 34 taškais ir yra nebepavejamas.

Lietuvių pranašumas akivaizdus ir S1600 klasėje, kur nugalėtojo vardą jau užsitikrino Robertas Kupčikas su "Honda Civic".

Intrigą paskutiniajame etape didina ne tik tai, kad tai lemiamas paskutinysis etapas, bet ir Lietuvoje vykstančių varžybų tvarka - antrajame finale pirmasis lenktynininkų dešimtukas rikiuojamas atvirkštine tvarka. Nelabai plačioje Vilniaus trasoje lenkimams dėkingų vietų nėra daug, tad sportininkai turės kovoti dėl kiekvienos pozicijos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją