Didžiausią intrigą kelia "Baltic GT" klasė, kurioje varžysis pati galingiausia technika. Suomijos lenktynininkų automobiliai, kurių varikliai turi po 500-600 AG, turi milžinišką potencialą, tačiau penktajame etape Bikerniekuose (Latvija) nugalėjo "Adampolio - Mobil" komandos narys Vidas Čebatavičius.

Greičiausiai Vilniuje startuos praėjusių metų Baltijos šalių čempionas Marius Budrikis, kuris žadėjo bent kartą pasirodyti Lietuvos žiūrovams.

Sezono lyderis šioje klasėje beveik aiškus. Nors Estijos lenktynininkas Rainas Pilve ("Renault Clio") laimėjo vos vieną etapą, tačiau visose kitose lenktynėse startavo stabiliai ir prieš varžybas Vilniuje gali jaustis ramesnis.

Etape Latvijoje BMW automobilį stipriai apdaužė Tonu Soomeris, kuris kol kas užima antrąją vietą. Lietuvių gretas "Baltic GT" klasėje turėtų papildyti A.Gelžinis, A.Bartusevičius, o V.Čebatavičius ir D.Jovarauskas turėtų kovoti dėl antrosios vietos bendroje sezono įskaitoje.

B2000 klasėje kaskart greičiau važiuoja Egidijus Dapšas, kuris pirmą sezoną startuoja "Honda Civic" automobiliu. Jis kol kas užima šeštąją vietą, tačiau Vilniuje turi vilčių užkopti ant garbės pakylos.

Panašią techniką vairuoja ir sezono lyderiai - latviai Girts Krūzmanis ir Janis Horeliks bei estas Aivis Ohtla, kuris garsėja ne tik agresyviu važiavimo stiliumi, bet ir įspūdingų palydovių kompanija.

Šioje klasėje pamatysime ir "Ford Focus" automobilį, kurį nuo sezono vidurio vairuoja Nerijus Dagilis.

Dviejų pastarųjų Baltijos šalių čempionatų nugalėtojas "Formula Baltic" klasėje Ramūnas Čapkauskas prieš paskutines sezono lenktynes užima ketvirtąją vietą. Tapti čempionato prizininku jis gali, tačiau užkopti ant aukščiausio garbės pakylos laiptelio trečius metus iš eilės, matyt, nebepavyks.

Greičiausia technika ir azartiška "formulių" kova visuomet traukia žiūrovų akį, o pergalės Vilniuje iš Lietuvos sportininkų tikrai galima laukti.

Silpnesnėse klasėse Lietuvos lenktynininkų pozicijos tvirtesnės. "Super 1600" klasėje visą sezoną stabiliai važiuojantis Marius Milevskis retai palieka vilčių varžovams nugalėti. Vienu rimčiausių favoritų laimėti jis bus ir Pilaitės žiede. Šioje klasėje startuojantis Dovilas Čiutelė ne veltui vadinamas vienu greičiausių sportininkų, vairuojančių techniką su 1,6 litro varikliais, o jo VAZ-2105 yra greitas ne tik ralio, bet ir žiedinių lenktynių trasoje.

"N1400" klasėje nugalėtojo vardą jau užsitikrino Robertas Kupčikas. Vienodų techninių galimybių "Toyota Yaris" automobiliai visada važiuoja darnia grupe, tad ir šioje klasėje galima laukti azartiškos kovos.

Publikai, kurios Pilaitės žiede laukiama šeštadienį ir sekmadienį, bus pristatyti ir naujausi "Volkswagen" automobiliai - šis gamintojas aprūpina lenktynes organizuojantį "Promosportą" saugos ir trasos priežiūros automobiliais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją