Sausio 6-ą dieną priimtas sprendimas laikinai riboti „Plytinės kartodromo“ veiklą galios tol, kol kartodromo administracija nesiims efektyvių priemonių sumažinti triukšmo lygį. Sportiniams kartingams nuo šiol leidžiama važinėti tik nuo 11 iki 13 valandos ir tik darbo dienomis.

„Toks įsakymas ne tik kelia nuostabą, bet ir mažų mažiausiai verčia suabejoti valdininkų kompetencija bei sugebėjimu teisingai suvokti aplinką, nes didžioji dalis kartingo sportu užsiimančių ir Lietuvos kartingo federacijos licencijas turinčių sportininkų yra mokyklinio amžiaus vaikai, kurie nurodytu laiku mokosi mokyklose, o ne leidžia laiką treniruotėse“, – piktinosi D. Jonušis, vadovaujantis 1967-ais metais įkurtam kartodromui.

Sprendimą riboti kartodromo veiklą Vilniaus miesto savivaldybės administracija priėmė remdamasi Vilniaus visuomenės sveikatos centro atlikto patikrinimo rezultatais.

Penktadienį Vilniaus visuomenės sveikatos centras išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad po daugkartinių triukšmo matavimų buvo nustatyta, jog kartingų keliamas triukšmas viršijo leidžiamus triukšmo ribinius dydžius dienos ir vakaro metu gyvenamosiose patalpose bei gyvenamojoje teritorijoje. Matavimai buvo atlikti iš anksto neįspėjus „Plytinės kartodromo“ atstovų.

Palyginus patikrinimo metu atliktų triukšmo matavimų rezultatus su ankstesniais (2010 m. birželio mėn. ir 2011 m. liepos mėn.), nustatyta, kad kartodromo vadovybė neįdiegė efektyvių triukšmą mažinančių priemonių, kurias buvo įpareigojęs įgyvendinti Vilniaus visuomenės sveikatos centras bei Valstybinė visuomenės sveikatos priežiūros tarnyba.

Todėl Vilniaus visuomenės sveikatos centras nurodė VšĮ „Plytinės kartodromas“ administracijai iki šių metų sausio 18 d. veiklą kartodrome perorganizuoti, užtikrinant, kad iš kartodromo sklindantis triukšmas neviršytų leistinų lygių gyvenamojoje aplinkoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją