Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, šių metų RCE kalendoriuje numatyti 7 etapai, iš kurių du jau įvyko Italijos „Maggiora“ bei Vengrijos „Nyirad“ trasose.

Pirmą kartą Europos ralio kroso iššūkiu vadinamas, po FIA vėliava vykstantis čempionato etapas į Lietuvą užsuko 2014 metais. Renginys ir jo formatas susilaukė nemažo žiūrovų bei žiniasklaidos susidomėjimo, nes iki tol, tokio lygio ralio kroso varžybos mūsų šalį aplenkdavo.

„2014 metais paragavę lietuviško žvyro Vilkyčių trasoje, RCE organizuojanti kompanija bei čempionate dalyvaujantys sportininkai požiūrį į mus pakeitė iš esmės. Jei tuomet dar daug kam kilo klausimų, kur yra Lietuva, kokia ten trasa ir kaip ten žmonės gyvena – tai dabar abejonių nekyla niekam.

Dalyviai mūsų trasą vertina kaip vieną geriausių RCE sezone, tad mielai siunčia paraiškas startui. Varžybose laukiame virš 40 „Rallycross Challenge Europe“ serijoje kovojančių sportininkų, nemažai jų turėtų susirinkti ir į Lietuvos bei Lenkijos čempionatų etapus. Lenkijoje juntamas didelis ralio kroso atsigavimas, tad svečių iš kaimyninės šalies turėtų atvažiuoti bent 30“, – iki lenktynių likus dviems savaitėms pasakojo ASK „Vilkyčiai“ vadovas Kazimieras Gudžiūnas.

Paraiškas varžyboms jau atsiuntę labiausiai tituluoti „Rallycross Challenge Europe“ sportininkai. Vilkyčiuose turėtume išvysti pačius greičiausius serijos automobilius sukonstruotus Vokietijos, Belgijos, Austrijos, Prancūzijos, Lenkijos, Latvijos, Lietuvos, Baltarusijos, Didžiosios Britanijos, Olandijos, Estijos ir Italijos dirbtuvėse.

Verta paminėti, kad „Rallycross Challenge Europe“ kovose dalyvaus ir nemažai lietuvių. Nors dar ne visos jų paraiškos yra paskelbtos organizatoriaus interneto svetainėje, tačiau jau tiksliai žinoma, jog galingiausių automobilių klasėje „Supercars“ startuos Arvydas Galinis, vairuojantis „Ford Fiesta MK VII“, ir Šarūnas Glikas, pilotuojantis „Mitsubishi Lancer“.

Etapo organizatorių teigimu, prie starto linijos turėtų stoti „Super 1600“ klasės įskaitoje važiuojantis Ernestas Staponkus su „VW Polo“, Kasparas Navickas su „Škoda Fabia RS“ ir Kęstutis Gylys su „Subaru Impreza“.

Varžybų programa

Nors didžiąja lenktynių diena yra vadinamas sekmadienis (liepos 10 d.), tačiau varžybos sportininkams prasidės daug anksčiau. Liepos 9 d., šeštadienį, techninio aptarnavimo sunkvežimiai su kovine technika Vilkyčiuose pasirodys apie 13 valandą. Darbo imsis ne tik komandos, bet ir varžybų administracija, techninės komisijos teisėjai.

Nuo 13 iki 17 valandos vyks techninis automobilių patikrinimas, o po dalyvių susirinkimo, 18 valandą prasidės laisvosios treniruotės. Verta pabrėžti, kad pirmas įskaitinis kvalifikacijos važiavimas įvyks šeštadienį vakare, t. y. 19.00 val.

Sekmadienį lenktynių karuselė įsisuks kaip reikiant. Anot renginio organizatoriaus K. Gudžiūno – dalyvių ir važiavimų bus daug, todėl „suktis“ reikės greitai. Darbo patirties esant dideliai apkrovai trasos personalas, sekretoriatas ir teisėjai turi daug, tad neabejojama, kad viskas įvyks sklandžiai. Liepos 10 d. ryte, 9.30 prasidės antrieji kvalifikacijos važiavimai, 11.00 dalyviai išvažiuos į paradą žiūrovams, bus paskelbtas varžybų atidarymas.

Ko gero įdomiausia RCE dalis laukia nuo 12 valandos. Kvalifikacijų serija įsibėgės be sustojimo, o po didžiosios pertraukos, 15.30 prasidės pusfinalių ir finalų važiavimai dėl sezono taškų, kuriuos gaus tik patys greičiausi etapo lenktynininkai.

Renginio bilietai į tribūnas ir stovimas vietas jau platinami internete, varžybų dieną juos bus galima įsigyti ir vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją