Šiais metais Vilkyčių automobilių sporto kompleksą galima vadinti viena aktyviausių trasų mūsų šalyje. Šiemet organizatoriai – ASK „Vilkyčiai“ užsibrėžė kiekvieną vasaros mėnesį žiūrovams pasiūlyti po aukščiausio lygio renginį. Birželį čia buvo surengtos vienintelės tokio aukšto lygio varžybos Lietuvoje – Europos automobilių kroso čempionato etapas, sutraukęs į Lietuvą autokroso elitą iš dešimties Senojo žemyno šalių. Šios varžybos buvo transliuojamos ir tiesiogiai, o jas visame pasaulyje stebėjo milijoninė auditorija.

Vos po mėnesio, liepos pradžioje Vilkyčiuose jau kėbulus surėmė Lietuvos automobilių kroso A ir B lygų čempionatų dalyviai, padovanoję publikai įspūdingų vaizdų bei lenkimų paskutiniuose posūkiuose prieš finišą. Tačiau tai dar nebuvo paskutinis renginys Vilkyčiuose, mat organizatoriai jau ruošiasi už kiek mažiau nei trijų savaičių priimti ralio kroso disciplinos atstovus.

Rugpjūčio 6-ą dieną, šeštadienį trasoje bus duotas startas Lietuvos ir Latvijos ralio kroso čempionatų etapui. Tai bus antrasis kartas šiemet, kai abiejų šalių čempionatų dalyviai stos prie starto kovai dėl svarbių metinės įskaitos taškų ir, žinoma, šio etapo trofėjų.

Sekmadienį, rugpjūčio 7-ąją veiksmo trasoje bus dar daugiau, mat čia tądien įvyks Šiaurės Europos zonos bei Baltijos šalių ralio kroso čempionatų antrasis etapas. Dalyvių sąrašas su kiekviena diena plečiasi praktiškai geometrine progresija, tad čia galima tikėtis itin nuožmių lenktynių, dovanosiančių publikai pačius gražiausius ralio kroso technikos ir pilotų piruetus.

Ralio kroso sporto šaka išskirtinė tuo, kad lenktynės vyksta tiek ant asfalto, tiek ant žvyro dangos. Keletą ratų trunkantys važiavimai yra labai dinamiški ir tuo pačiu sunkiai nuspėjami, kadangi čia, priešingai nei autokrose, yra Džokerio ratas. Tai trasos dalis, kurią įveikti privaloma vieną kartą per važiavimą. Kada sukti į Džokerio ratą – kiekvieno piloto ar komandos vadovo strategija. Būtent tai yra ralio kroso perliukas.

Įdomu tai, kad Vilkyčių automobilių sporto komplekse Džokerio ratas yra visai netoli finišo, o iš jo išvažiavę pilotai dažnai į finišą lekia susirėmę korpusais su pagrindine trasos dalimi skriejančiais oponentais.

Itin pajėgūs sportininkai į Vilkyčius atvyksta iš Latvijos ir Estijos, tačiau mūsų tautiečiai jiems nusileisti neketina. Pergalių siekti jiems čia padės ne tik namų sienos, bet ir savi žiūrovai, kurie jau dabar gali įsigyti bilietus į šį ralio kroso savaitgalį Lietuvoje. Organizatoriai žiūrovams kaip visuomet užtikrins erdvų automobilių parkingą, galimybę stebėti varžybas iš patogių tribūnų bei abi dienas veikiančias maitinimo paslaugas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją