„Ekstremalių pojūčių mėgėjai gali pasijusti kaip tikroje „Formulės-1“ trasoje, nes čia įrengta vienintelė Lietuvoje unikali laiko matavimo įranga bei trasa valdoma šviesoforais, kaip ir automobilių sporto viršūne laikomose lenktynėse“, – teigė „Vilko kartodromo“ vadovas Gintaras Kaminskas. – Geltona šviesa rodo, kad trasoje avarija, yra specialūs įvažiavimai į boksus, startas – taip pat, kaip ir „Formulės -1“ lenktynėse“.

2010 metais atidarytą kartodromą pamėgo ne tik ekstremalių pojūčių mėgėjai, bet ir profesionalai. Čia lankosi pasaulio kartingo lenktynių trečios vietos bei daugkartinis Lietuvos čempionas Paulius Paškevičius ir Lietuvos čempionas Lukas Stanevičius.

Vytautas Švedas, Saulius Girdauskas, Ramūnas Čapkauskas ir Martynas Samuitis, kaip ir daugelis kitų ralio meistrų, taip pat mėgsta persėsti iš automobilių į kartingus ir rungtis neoficialiose varžybose.

Kartodrome įrengta viena pažangiausių ir saugiausių technikų Lietuvoje. Lenktyniaujama SODI RX7 kartingais, kurių saugumas atitinka aukščiausius reikalavimus, taip pat kartinguose yra hidrauliniai stabdžiai, reguliuojasi ne tik sėdynių padėtis, bet ir valdymo pedalų atstumas.

„Šie modeliai buvo specialiai pagaminti bene garsiausiems pasaulyje mėgėjams skirtiems Michaelio Schumacherio kartingo centrams“, – teigė G. Kaminskas. – Todėl pas mus lankosi ne tik profesionalai, bet ir vaikai, suaugusieji, vyrai bei moterys“.

„Vilko kartodromas“: Kaunas, Raudondvario pl. 101.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją