S. Jurgelėnas pasakojo, kad nuo ankstyvo ryto stovėjo eilėse prie Limos uosto, kad galėtų atsiimti lenktynių techniką. Anot šturmano, šiemet šis procesas buvo kur kas sklandesnis ir geriau organizuotas, tad apsisukti pavyko sąlyginai greitai.

„Mechanikai rado techniką nepažeistą, viskas užsivedė iš pirmo pasukimo“, – pasakojo šturmanas.

Pasak jo, diena technikos atsiėmimu nesibaigia – mechanikai darbo imsis nuvykę į pirmąjį Dakaro ralio bivaką. Po beveik mėnesį trukusios kelionės vandenynu reikia patikrinti, ar nesurūdijo detalės, ar niekur nepateko drėgmės ir t.t.

„O visiems neramu, ar mes startuosime pusiau ligoti, ar ne. Visgi manome, kad viskas bus gerai“ – optimizmo nestokojo S. Jurgelėnas.

Anot jo, V. Žalai medikai atstatė prarastus skysčius ir elektrolitus, papildomai suleido didelę dozę antibiotikų, ir vakar vakare lenktynininkas jau buvo išleistas iš ligoninės.

„Po truputį, po truputį – pradėjo nuo košyčių, bet dabar jau ir apetitas atsiradęs. Palikome jį viešbutyje neblogos nuotaikos, sakė, į vakarą bus pilnas jėgų ir bandys drauge patestuoti „Kamanę“ smėlyje“ – kalbėjo S. Jurgelėnas.

Dakaro ralio startas numatytas sausio 6 d., kai visiems lenktynininkams teks atvažiuoti ant starto pakylos ir pasirodyti miniai. Pirmasis greičio ruožas laukia sausio 7-ąją, o ralio finišas – sausio 17 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)