Galimybė mėgėjams

Jau du kartus žurnalistų ralio trasomis lėkęs lenktynininkas pranešė, kad birželio 26-27 dienomis stos ir prie „Press Rally 2020“ starto linijos. V. Žala prisipažino, kad nors jau žino, ko galima tikėtis iš šių varžybų organizatorių, pačiam šis ralis bus kiek kitoks, mat šturmano vietą užims ir kelio knygą skaitys ne patyręs sportininkas, o automobilių sporto entuziastas.

„Žurnalistų ralis yra ne tik ralis, tačiau ir šventė, o kadangi šių varžybų formatas nėra itin sudėtingas, be to jose dalyvauja nemažai žurnalistų, lenktynininkų ir automobilių entuziastų, kartu su „Agrorodeo“ komanda nusprendėme „Facebook“ paskyroje paskelbti konkursą, kurio metu burtų kelių išrinksime, kas šiose varžybose užims šturmano vietą“, – pranešė V. Žala.

Lenktynininkas aiškino, kad galimybė, bet kuriam automobilių sporto gerbėjui užimti šturmano vietą bus ne tik pramoga, bet ir puiki proga iš arčiau pamatyti šio sporto vidinę virtuvę, o taip pat ir susipažinti su žinomais automobilių sporto žurnalistais ir lenktynininkais.

„Pastaruoju metu kyla diskusijos, kuo jauni žmonės galėtų užsiimti, kad adrenaliną išlietų ne keliuose, o lenktynių trasose, todėl tokie renginiai yra vienas iš būtų tai padaryti. Tai gera mokykla ir galimybė save išbandyti saugioje aplinkoje“, – teigė lenktynininkas.

Naujos patirtys

V. Žala atviravo, kad šios varžybos savotiška galimybe taps ir jam pačiam, mat „Press Rally“ greičio ruožus lenktynininkas įveiks su visiškai elektriniu „Mini Electric“. Neseniai pristatytas modelis viena įkrova gali įveikti 234 km, o iki 100 km/val. pagreitėja per 7,3 sek. Be to, šis miesto mažylis aprūpintas 32,6 kWh baterija, kuri sumontuota po grindimis tarp priekinių sėdynių ir po galinėmis. Dėl šios priežasties „Mini Electric“ svorio centras yra pakankamai žemai, todėl V. Žala įsitikinęs, kad su juo lėkti slalomo trasomis bus išties smagu.

„Labai noriu išbandyti elektrinį „Mini“ modelį „kovinėje“ aplinkoje, nes ralį sudaro įvairūs slalomai, kurie bus puikus testas šiam automobiliui. Bus labai įdomu pasižiūrėti, kaip mums pavyks susitvarkyti su baterijos resursu. Tai yra miesto automobilis, kuris skirtas įveikti mažesnius atstumus, bet kadangi ralio formatas yra gana kompaktiškas, pabandysime sutilpti į visas normas“, – sakė V. Žala.

Jau po kelių savaičių startuosiančiame ralyje, kartu su V. Žala norinčius lėkti automobilių sporto entuziastus, lenktynininkas kviečia dalyvauti komandos „Facebook“ paskyroje „Agrorodeo Dakar“ surengtame konkurse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)