Perspektyvius sportininkus konsultuos neatlygintinai

V. Žala prisimena, kad pačioje karjeros pradžioje jam pačiam buvo itin naudingi ralio vilkų patarimai bei praktinės konsultacijos. Sportininkas teigia, kad pirmuosius metus jis patirties sėmėsi iš lenktynininko Mindaugo Varžos, todėl prisimindamas, kokie svarbūs yra teisingi ralio pagrindai žengiant pirmuosius žingsnius, pats nusprendė turima patirtimi pasidalinti su tais, kam jos reikia labiausiai.

„Automobilių sportas yra kompleksiškas, todėl norint ateityje matyti dar vieną greitų vairuotojų kartą, svarbu pasidalinti patirtimi, juolab, kai patekti į šį sportą nėra taip paprasta. Karjeros pradžioje, kai esi „žalias“ ir savo supratimą reikia lipdyti nuo nulio, įvairūs patarimai yra labai naudingi. Pats įsitikinau, kad galimybė mokytis pasinaudojant kitų patirtimi yra labai svarbi ir efektyvi, todėl siekdamas prisidėti prie perspektyvių ir noru tobulėti degančių žmonių sėkmės, startuojam su „Agrorodeo Racing School“, – aiškina V. Žala.

Lenktynininkas pažada pasidalinti žiniomis, kaip, pavyzdžiui, dirbti su stenograma ar planuoti automobilio tobulinimą, taip pat rengs ir praktines pamokas vairuotojo įgūdžių gerinimui. V. Žala teigia, kad mokymai bus orientuoti į pagalbą tiek pradedantiesiems lenktynininkams, tiek pažengusiems sportininkams.

„Projektas kilęs iš idėjos pasidalinti savo patirtimi, tačiau planuoju atsirinkti žmones, kuriems šie patarimai iš tiesų bus naudingi ir vertingi. Šiais mokymais gali pasinaudoti tiek rezultato siekiantys sportininkai, tiek savo malonumui važiuojantys lenktynininkai. Taip pat pasilieku teisę konsultacijas teikti neatlygintinai perspektyviems, tobulėti siekiantiems sportininkams ir sportinininkėms, kurių visada trūksta automobilių sporte. Tiesa, pretenduojantys į konsultacijas be užmokesčio, turėtų pasiruošti motyvacinį laišką ar prisistatymą“, – sako „Agrorodeo“ komandos lyderis.

Patirtis valdant riziką

V. Žala pastebi, kad „Agrorodeo Academy“ veikla bus išskirta į dvi sritis. Be jau minėtos į lenktynininkus orientuotos mokyklos, bus siūlomos ir „Agrorodeo Risk Managment“ konsultacijos. „Agrorodeo“ specialistai ketina organizuoti seminarus ir mokymus siekiant tobulinti ūkininkų finansinį išsilavinimą.

Robertas Lapinskas, „Agrorodeo“ vadovas, teigia, kad ypač kviečiami prisijungti jaunieji ūkininkai, kuriems veiklos pradžioje tenka susidurti su ne ką mažiau iššūkių nei pradedantiesiems lenktynininkams.

„Šiuolaikinis ūkininkas turi priimti daug finansinių sprendimų, kurie gali turėti reikšmingos įtakos sezono rezultatams. Klaidos gali brangiai kainuoti, todėl norime pasidalinti savo, per 14 metų sukaupta patirtimi bei kelti ūkininkų finansinį išsilavinimą, suteikti informacijos apie tai, kaip veikia žaliavų rinka, kaip reikėtų valdyti riziką ir pasiekti užsibrėžtų tikslų. Ypač didelį dėmesį norime skirti būtent jauniems ūkininkams, kurie gali būti labai imlūs žinioms ir naujoms technologijoms “, – aiškina R. Lapinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)