Antradienio rytas lietuviams – be didelių šypsenų. Visiems be išimties ekipažams, išgirdusiems, kokia nesėkmė ištiko V. Žalos komanda, juokauti nebesinori – liūdna, kai lenktynės baigiasi taip anksti.

Komandos laukia ilgas kelias iki Džidos miesto Saudo Arabijoje. Iš pradžių buvo manyta, kad 800 km atstumą teks įveikti ir su variklio gedimą patyrusiu „Mini“, pramintu Mažyliu, tačiau tokia kelionė nebūtų buvusi lengva dėl chaotiško Saudo Arabijos eismo.

Visgi komanda sutarė, kad „Mini“ į Džidos uostą iškeliaus drauge su „X-Raid“ komanda. Pastarieji automobilį užsikels ant automobilvežio ir nugabens į uostą, o vėliau į savo techninę bazę.

Tuo tarpu beveik visa komanda, pasiėmusi sunkvežimį ir medijos komandos visureigį, keliaus atgal į Džidą, kur bandys susiorganizuoti skrydį į Stambulą, o iš ten – į Vilnių. Kadangi Saudo Arabijos karalystė paskelbė, jog sienas atidarė, tikimasi, kad kelionėje rūpesčių nekils.

Paskutinis dalykas, kuo teks pasirūpinti iš Dakaro ralio grįžtantiems lietuviams – COVID-19 testas. Kol kas kaip elgsis – ar darysis nemokamą testą Saudo Arabijos medicinos įstaigose ir skris į Lietuvą, ar tikrinsis atskridę, komanda dar nenusprendė.

Patyrė gedimą

Pirmąjį greičio ruožą, pavadintą prologu, įspūdingu tempu įveikęs Vaidotas Žala tokį pat pergalingą tempą palaikė ir antrąją Dakaro dieną. Kurį laiką lietuvis netgi buvo greičiausias ir pirmavo greičio ruože.

Tačiau greičio ruožo pabaigoje ėmė praslydinėti „Mini“ sankaba, o likus 20 kilometrų iki finišo – automobilis sustojo. Į finišą V. Žalą atitempė Benediktas Vanagas, „Inbank Toyota Gazoo Racing Baltics“ komandos lyderis.

Per vakarą automobiliui buvo pakeista pavarų dėžė, sumontuota nauja sankaba ir buvo manyta, kad V. Žala su Paulo Fiuza galės sėkmingai startuoti trečiąją ralio dieną. Tačiau vos išvažiavę į greičio ruožą lenktynininkai suprato, kad galutinai sugedo automobilio variklis ir šių varžybų jie neužbaigs.

Kaip aiškino V. Žala, sprendimas nebetęsti lenktynių ir nebevažiuoti „Dakar Experience“ įskaitoje, leidžiančioje grįžti į ralį jam įpusėjus, supratus, kad šitaip važiuoti varžybiniu tempu ir sportuoti nebus įmanoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)