UAB „Agrorodeo“ vadovas Robertas Lapinskas neslėpė, kad sprendimą bendradarbiauti nulėmė vertybiniai kriterijai: „Mums imponuoja netradicinis ekipažo pasirinkimas startuoti Lietuvoje sukonstruotu visureigiu, kuris bus varomas ekologišku antros kartos biodyzelinu. Mes visuomet esame už inovatyvius ir ekologiškus sprendimus tiek sporte, tiek versle.“

Šių metų Lietuvos ralio vicečempionas ir ekipažo vairuotojas V. Žala pabrėžė, kad pagrindinį partnerį komanda pasirinko nuosekliai: „Susipažinęs su bendrovės istorija ir išgirdęs jų ateities planus, supratau, kad turime labai daug bendro. Smagu, kad galėsime sieti savo pasirodymą Dakare su įmone, kuri vertina inovacijas, ryžtą, partnerystę ir profesionalumą. Be abejo, tai ne tik parama, bet ir įpareigojimas atitinkamai atstovauti ne tik Lietuvai, bet ir įmonei.“

Lietuviško privataus kapitalo bendrovės „Agrorodeo“ pagrindinė veikla yra prekyba augaline žemės ūkio produkcija Lietuvoje bei daugiau nei 20-yje šalių Vakarų Europos, Pietų Amerikos, Afrikos, Indonezijos bei Rytų regionuose.

Ekipažo šturmanas S. Jurgelėnas pasidžiaugė, kad pavyko suburti partnerius remiantis ne tik finansiniais, bet ir idėjiniais kriterijais: „Mums itin svarbi komandinė dvasia. Siekiame, kad ir visi mūsų rėmėjai bei draugai jaustųsi vienos komandos dalimi. Visus mus vienija tos pačios vertybės ir aukšta socialinės atsakomybės kartelė. Galėčiau drąsiai teigti, kad „Agrorodeo“ kolektyvas nesunkiai įveiktų visus Dakaro išbandymus“.

Nuo šiol V. Žalos ir S. Jurgelėno duetas bus oficialiai vadinamas „Agrorodeo“ ekipažu. „Varžybų dvasia užkoduota net mūsų bendrovės pavadinime. Visas mūsų kolektyvas linki vyrams „neiškristi iš balno“ ir sėkmingai finišuoti“, – sakė R. Lapinskas.

„Agrorodeo“ ekipažas startuos Dariaus Biesevičiaus pagamintu visureigiu, kuris bus varomas antros kartos „NEXBTL“ biodyzelinu ir varžysis ne tik T3 įskaitoje, tačiau ir Alternatyvios energijos taurėje.

Komandoms liko kiek daugiau nei savaitė pabaigti paskutinius namų darbus ir išsiųsti techniką į Prancūzijos Le Havre uostą, kuriame dalyvių sportiniai ir palaikymo automobiliai bus pakrauti į laivą ir pradės kelionę į Pietų Ameriką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)