V. Žala šiame ralyje vairuos 8 numeriu pažymėtą „Subaru Impreza“. Šį kartą šalia jo kaip šturmanas sėdės Vaidoto brolis Žygimantas.
Praėjęs „Kauno rudens“ ralis V. Žalai buvo gan sėkmingas – užimta ketvirta vieta bendroje įskaitoje ir parodytas puikus tempas suteikia vilčių kovoti dėl aukštų vietų ir paskutiniame Lietuvos ralio čempionato etape Druskininkuose.

Tiems, kas žada važiuoti jo stebėti- V. Žalos patarimai.

GR 1/3

„Tai ne itin patogus greičio ruožas žiūrėjimui, tačiau ralyje visada galioja auksinė taisyklė – kuo anksčiau atvažiuosite, tuo daugiau ekipažų pamatysite,“ – sako V. Žala.

Paprastai jau pirmuose greičio ruožuose lenktynininkus ištinka ir pirmos nesėkmės: kam technika lūžta, o kas ir pats klaidų prisidaro.
Šiame greičio ruože galbūt patogiausia privažiuoti prie aštrios sankryžos ir įdomių posūkių grupės nuo Aštriosios Kirsnos gyvenvietės.

Pirmas ekipažas šiame greičio ruože startuoja 15.00 val. Pro šį greičio ruožą sportininkai važiuos du kartus, tad tai puiki vieta tiems, kas nemėgsta dažnai migruoti.

Antrą kartą sportininkai čia važiuos nuo 16.30 val.

GR 2

Šį greičio ruožą sportininkai pravažiuos tik vieną kartą, tačiau jis gausus pavojingų ir įdomių vietų stebėjimui, pasižymi itin sudėtinga ir pavojinga pabaiga. Pirmas automobilis čia startuoja 15.35 val.

Štai keletas vietų, rekomenduojamų V. Žalos:

- pavojingas posūkis per trampliną miške netoli starto;
- nuo Teizų gyvenvietės patogu privažiuoti ir stebėti sudėtingą posūkių grupę;
- greitas ir techniškas nusukimas nuo pagrindinio kelio su privažiavimu nuo Verstaminų gyvenvietės;
- itin sudėtingas ir siauras miško sekcijos vidurys, čia taip pat galima privažiuoti siauru miško keliuku nuo Nemajūnų gyvenvietės.

GR4

Tai naktinis greičio ruožas, sportininkai šiame ruože važiuos jau sutemus. Pirmas automobilis startuoja 19.20 val. Iš esmės naktiniai greičio ruožai sudėtingi stebėjimui, todėl susilaukia tik ištikimiausių ralio fanų.

Tačiau jie dar sudėtingesni lenktynininkams, nes juose itin sunku teisingai susirašyti stenogramą. Lietuvoje naktį vykstančių greičio ruožų yra vos keletas per metus, todėl mūsų šalies sportininkai neturi daug patirties tokio tipo lenktynėms. Tai lemia ir dažnas klaidas.

Šis naktinis greičio ruožas vyks Grūto parko apylinkėse, todėl prie jo privažiuoti patogu nuo kelio Druskininkai - Merkinė. Ko gero pats patogiausias posūkis stebėjimui, kur neabejotinai susirinks ir didžiausia gausybė žiūrovų – tai prie pat pagrindinio kelio esantis posūkis sankryžoje.

GR 5,7

Šiuo greičio ruožu prasideda antra ralio diena. Jis startuoja šeštadienį (pirmi automobiliai startuos 9.50 ir 11.20 val.).
Šiame greičio ruože turbūt garsiausi yra tramplinai – milžinai šalia Veisiejų gyvenvietės. Tačiau norint juos pamatyti, teks atvykti prieš uždarant greičio ruožą, nes įvažiavimo į šią vietą per šoninį keliuką nėra. Tačiau greičio ruožas važiuojamas du kartus, tad galbūt ir verta.

Dar vieną didelį trampliną galima pasiekti važiuojant nuo kelio Seirijai - Leipalingis. Ši vieta patiks tiems, kas nori pamatyti daugiau skirtingų vietų, nes į ją galima patekti iš šono.

GR 6,8

Tai tradicinis Druskininkų ralio greičio ruožas, tik su šiek tiek pasikeitusia starto vieta netoli Leipalingio gyvenvietės. Šiame greičio ruože yra įdomi posūkių grupė, į kurią galima patekti per Leipalingio miestelį šalia kapinių.

Dar vienas greitas posūkis prie pat finišo, miške, kurį galite saugiai stebėti tarp drūtų Dzūkijos medžių. Tiesa, matomumas – ribotas, todėl susirinkus daug žiūrovų, šioje vietoje nebus patogu stebėti lenktynes.

Šio greičio pabaiga sutampa su greičio ruožu, kuriame vasarą lėkė pasaulio ralio čempionato dalyviai.

GR9

Šis greičio ruožas yra identiškas vykusiam pasaulio ralio čempionate. Tąsyk jis buvo važiuojamas tik vieną kartą, nors planuoti du pravažiavimai, šįkart jis taip pat vyks tik vieną kartą. Didelė šio greičio ruožo dalis sutampa su penktadienį vyksiančiu naktiniu GR4 greičio ruožu, todėl ironiška, kad lietuviams iš esmės tą patį greičio ruožą teks įveikti du sykius.

Labai smagi ir techniška sekcija laukia žiūrovų apie 700 m nuo starto, tačiau GR bus įveikiamas tik vieną kartą, todėl šią vietą nepatingės pasiekti tik užkietėję ralio fanai, nes teks keliauti nuo starto beveik kilometrą pėsčiomis.

GR10

Tai paskutinis ralio greičio ruožas, kuris vyks mieste. Ko gero patogiausia ir lengviausia jį stebėti privažiavus nuo autobusų stoties. Gero ir smagaus žiūrėjimo! Svarbiausia, stebėkite ralį saugiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)