Iki lenktynių pabaigos likus 20 ratų avariją trasoje patyrė Sage Karamas. Būtent nuo amerikiečio automobilio nulūžusi nosis kliudė pro šalį važiavusio J. Wilsono šalmą. Britas po smūgio iš karto neteko sąmonės ir trenkėsi į apsauginę sieną.

Ištrauktas iš automobilio lenktynininkas skubiai sraigtasparniu buvo išgabentas į artimiausią ligoninę, kur jam buvo nustatyta sunki galvos trauma.

„Su dideliu liūdesiu, Justino tėvai Keithas ir Lynne, jo žmona Julia ir brolis Stefanas, pranešame, kad rugpjūčio 23 d. Pocono trasoje vykusių lenktynių metu sunkią galvos traumą patyręs Justinas mirė, – teigiama šeimos pranešime spaudai. – Justinas buvo mylintis tėvas ir atsidavęs vyras. Jis taip pat buvo konkurencingas pilotas, visada gerbęs savo varžovus.

Šeima norėtų padėkoti „Lehigh Valley“ ligoninės personalui, Pocono trasos atstovams, „Andretti Autosport“ komandai, „IndyCar“ bei visiems kitiems lenktynių pasaulio atstovams ir sirgaliams iš viso pasaulio už didžiulį palaikymą.“

J. Wilsonas buvo vedęs žmoną Jane ir turėjo dvi dukras.

2003 metais J. Wilsonas debiutavo „Formulės-1“ čempionate, kuriame gynė tuometinės „Minardi“ komandos garbę. Vėliau britas „Jaguar“ ekipoje pakeitė Antonio Pizzonią.

2004 metais „Jaguar“ komandai pasirinkus Christianą Klieną J. Wilsonas persikėlė anapus Atlanto, kur startavo „Champ Car“ čempionate.

2005-2007 m. laikotarpyje J. Wilsonas du kartus tapo čempionato vicečempionu, tuomet nusileidęs tik dominavusiam Sebastienui Bourdais.

Vėliau atsidūręs „IndyCar“ čempionate, britas atstovavo „Coyne“ ekipai, su kuria triumfavo Watkins Glen (JAV) trasoje.

2012 m. J. Wilsonas, gindamas „Michael Shank Racing“ komandos garbę, triumfavo 24 val. lenktynėse Daytonoje, JAV.

Britas šiemet „IndyCar“ čempionate debiutavo už vienos iš stipriausių čempionato ekipų – „Andretti Autosport“ komandos automobilio vairo.
Justinas Wilsonas

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.