Visiems gerai pažįstama Ukmergės rajone esanti Versmės trasa čia priėmė naująjį šių metų Lietuvos autokroso čempionato sezoną ir jo dalyvius. Kasmet vis labiau populiarėjantis autokrosas, vis gerėjanti trasų būklė ir lyg ant mielių augantis dalyvių skaičius pranoko organizatorių lūkesčius ir maloniai nustebino gausiai susirinkusius žiūrovus.

Viena geriausių ir žinomiausių autokroso trasų šalyje pirmajam Lietuvos automobilių kroso čempionato ir pirmenybių etapui sukvietė daugiau nei keturiasdešimt sportininkų.

Kadangi varžybos buvo suskirstytos į keletą klasių, žiūrovai galėjo išvysti įvairaus kalibro technikos. Lietuvos automobilių sporto federacija pasirūpino, kad Versmės automobilių kroso trasa nenuviltų nei sportininkų, nei aistruolių.

Šiemet Lietuvos Automobilių kroso čempionatą sudaro septynios klasės, todėl iškovoti aukščiausius taškus pirmame etapu svarbu tiek strategiškai, tiek psichologiškai.

D1A- klasė, bene populiariausia tarp autokroso sportininkų. Čia savaitgalį startavo dešimt lenktynininkų, o greičiausiu pirmame etape vadintis ir taškus į sezono bagažo kraitį krautis gali Laurynas Diržininkas , kuris vairuodamas „Lada Samara“ atstovavo Automobilių sporto klubui „Vilkyčiai“.

D4 klasė buvo pati gausiausia, čia trasoje varžėsi dvylika lenktynininkų. Pirmosios sezono ovacijos ir etapo nugalėtojo laurai atiteko Skorpiono ASK atstovui Simonui Kazbarui.

M1600J klasėje sezoną pergale pradėjo ir varžovus privertė nusileisti Egidijus Stuopelis su „Honda CRX“.

M2000 FWD klasės po įnirtingos kovos paaiškėjo, kad greičiausias čia buvo Šarūnas Skaburskis su senutėlaičiu pirmosios kartos „Volksvagen Golf“.

D Open klasėje, kur leidžiama automobilį pakeisti kaip tik sugeba mechanikai ar paties auksinės rankos, greičiausias buvo Darius Tamašauskas.

D3A AWD klasėje pirmuosius metu trofėjus iškovojo Janis Ščerbickis. Būtent bagių lenktynės - viena laukiamiausių atrakcijų efektingo važiavimo pasiilgusiems žiūrovams.

Galine ašimi varomi D 3A RWD klasės bagi automobiliai, o jų vairuotojai, demonstravę pavydėtiną tempą turėjo pripažinti Giedriaus Žundos pranašumą.

Komandinėje įskaitoje šiuo metu pirmauja Automobilių sporto klubas Skorpionas, už jo žengia Ukmergės, laipteliu žemiau Telšių komanda.

Pakilimą išgyvenantis Lietuvos automobilių kroso čempionatas pažvelgus į pirmo etapo Ukmergėje statistiką žada būti išties intriguojantis, mat prieš akis dar trys etapai. Artimiausias jų vyks jau liepos pirmą dieną Tauragėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)