Trečiąją ralio dieną dalyviams teko įveikti 250 kilometrų įvairaus grunto greičio ruožą, kuris didelių sunkumų nesukėlė. Važiavimo kopomis trokštantiems lietuviams etapas pasirodė net nuobodus - per daug buvo galimybių lėkti visu greičiu pirmyn.

„Per daug greičio. Tam nereikia daug įgūdžių, tik atsukti rankeną“, - po finišo kalbėjo T. Jančys.

Lietuviai pažymėjo, kad greitose trasos dalyse juos lenkė galingesnius variklius turintys varžovai, tačiau mūsiškiai juos vis pasivydavo ir aplenkdavo prasidėjus „feš-feš“ smėlio bei kitoms sudėtingesnėms atkarpoms.

Etapą lietuviai baigė 5 ir 6 vietose, tačiau bendrojoje įskaitoje I. Bražiūnas iš 6 vietos pakilo į 4-ąją. Tuo metu T. Jančys liko penktas.

Nuo lyderio poziciją išsaugojusio italo Dante Carbini bendrojoje įskaitoje lietuviai atsilieka 1 val. 11 min.

Visą Europą dėl ralio smėlynuose pervažiavę „Mediafon-Motoshop“ nariai po trečiojo etapo nenorėjo tenkintis greitai pasiektu finišu ir savo malonumui dar papildomai išvažiavo į kopas.

Vakare I. Bražiūnui ir T. Jančiui beliko pritarti antrą kartą į Tuaregų ralį atvykusiam vokiečiui, kuris pareiškė, kad perpratus važiavimą kopomis jos tampa mėgstamiausia danga.

„Šito neatpasakosime, niekaip, - apie važiavimą kopomis sakė I. Bražiūnas. - Važiuoti jomis yra kažkas nerealaus. Batai pilni smėlio, o ant kopų geriau akinių nenusiimti, nes labai pusto. Jei paguldai motociklą ir tu nubėgi ant kopos, netrukus jį užpusto iki kelio knygos viršaus. Toks stiprus vėjas.“

Ketvirtąją ralio dieną sportininkų laukia 200 km bekelės. Organizatorių teigimu net 85 proc. distancijos sudaro kopos, o pats etapas vadinamas karališku - jo metu laukia net 21 kontrolinis punktas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)